Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2007, 18:14   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow İşte CNN Türk'teki son iddia

Haber kanalı olarak yola çıkan CNN Türk'te neler oluyor? İşte CNN Türk'teki son iddialar!!! Haber kanalı olarak yola çıkan CNN Türk�te neler oluyor. Kanal yolunu değiştiriyor. Artık eğlence kanalı mı olacak? Neden? Reytingler mi düşük? Yeni yayın anlayışı ne zaman uygulanacak? CNN Türk çalışanları ne olacak?
Click the image to open in full size.
Doğan Grubu, üç ay önce aldığı kararı, 2008'de hayata geçiriyor
Doğan Grubu yayınları arasında bulunan CNN Türk'ün bulunduğu frekansta yapılan yayının niteliği değişiyor. Grup CNN Türk'ün bulunduğu frekansı, eğlence kanalı haline getirecek. CNN Türk ise Smart TV'ye taşınacak.

DYH ile Time Warner'a bağlı Turner Broadcasting System (TBS), CNN Türk'le başladıkları ortaklığı eğlence kanalı TNT ve çocuk kanalı Cartoon Network'e yayma kararı aldı.

Doğan Grubu, birkaç gün önce attığı imzayla birlikte, haber kanalı iddiasından da vazgeçmiş oldu. Sürekli zarar eden CNN Türk'ü, bu yüzden daha küçük bir platforma taşıma kararı alan grup kanalın bulunduğu frekansı ise "eğlence" formatlı bir yayın organına çevirecek.

"Eğlence kanalı" formatı için hazırlıkları da yapan grup 2008 yılının başında, CNN Türk'ün mevcut halini Smart ve Digitürk'e taşıyacak. Böylece CNN Türk yayını devam edecek ama yaygınlık ve etkinlik alanı daralmış olacak.

Doğan Grubu'nun ortağı Time Warner, CNN Türk'ün hem mali yapısından hem de içeriğinden memnun değil.

Bu yüzden, ABD'li ortaklarla küçük sorunlar da yaşandı. Doğan Grubu da bunun üzerine, CNN Türk'ü küçültme kararı aldı.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla