Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2006, 10:10   #2
KaraBey
 
KaraBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Almanya 2006 Logo

Click the image to open in full size.

Herkes Olimpiyat halkalarını anında tanıyabilir, bu iç içe geçmiş Olimpiyat halkalarının herbiri 5 ayrı kıtayı temsil etmektedir. 10. larca yıldan beri bu halkalar Olimpiyatlarla özdeşleşmiştir.
Amblem bir spor olayının önemli bir bölümüdür. Amblem tüm yayınlarda, ortak olaylarda ve satılan ürünlerde kolayca tanınabilir olmalıdır. Amblem maçlardan önce, turnuva sırasında organizatörler ile halk arasında köprü görevi görmektedir.
Tüm bu sebeplerden dolayı 2006 FIFA Dünya Kupası Organizasyon Komitesi bu amblem tasarımı üzerinde çok durdu. Amblem için belirli kriterler ortaya konuldu. ÖKncelikle ev sahibi ülke Almanya'yı anlatan mutlaka bir öğe bulunmalıydı. Ve yine turnuvanın kaygısız ve rahat tavrını ortaya yansıtmalıydı. Geleneklere aykırı ve FIFA'nın markasını iyi taşıyabilecek olmak zorundaydı.
Organizatörler Londra'daki Whitestone acentasına amblemi tasarlatmak üsere yetki verdi. Bu kararı vermelerinin sebebi 2002 FIFA Dünya Kupası ambleminide yine bu firmanın yapmış olmasıydı. Bu amblemin bazı elemanları bir sonraki dünya kupalarında da görülmesine karar verildi.
Londra'da bu amblemin tasarımında çalışan ve ayrıca Organizasyon Komitesi'nde de bulunan Andreas Abolt; "Biz iyimser bir FIFA Dünya Kupası için insanları kışkırtıyoruz. Amacımız sadece futbolla harakete geçen karşılaştırılamaz duyguları bir sembol yoluyla taşımaktır."
Eylül 2001'de sayısız eleme tartışmaları sonucunda bir karara varıldı. Bir çok toplantı yapıldı Organizasyon Komitesi'nin bulunduğu Münih'te, Londra'da Whitestone acentasında ve FIFA'nın merkezi Zürih'te. Sonuç olarak tartışmalar sonucunda "Futbolun Kutlama Yüzü"ne karar verildi.

almanya2006.com dan alıntıdır.
__________________
vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk
edenin .....
KaraBey Ofline