Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2006, 16:58   #35
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

En Büyük Beşiktaşlının Bir Kaç Özelliği:

Ata Lafını Sevmezdi:
Atatürk hitabını ilk kez dönemin Türk Dil kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış M. Kemal de çok beğenerek soyadı olarak almıştı. Kendisine Ata diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı. İlk adı Mustafa Arapça da Seçilmiş kişi anlamına geliyor.

En Sevdiği Yemek:
Manastır askeri Lisesi yıllarından kalan bir alışkanlıkla hayatı boyunca en sevdiği yemek kuru fasulye ve pilav olarak kaldı. Tatlıya düşkün değildi ama canı tatlı istediğinde çok sevdiği gül reçelini tercih ederdi.
Dolabında Laciverte Yer Yoktu:

Takım elbiselerinin tasarımlarını hep kendisi çizerdi. Dolabına girmeyen tek renk lacivertti.

Ölçüleri :
Boyu 1.74 metreydi. Hayatının son dönemlerine kadar 76 olan kilosu hastalığının ilerlemeye başlamasıyla 46 ya kadar düşmüştür.43 numara siyah rugan ayakkabı giyerdi.
Kan görmeye dayanamazdı:
Cephelerde düşmanla göğüs göğse savaşmış biri olarak en ilginç özelliği savaş meydanları dışında kan görünce fenalaşmasıydı.
Bilardo ve yüzme:
Sportmen bir kişiliği vardı. Askerlik yıllarında her gün at binen Atatürk, sonra yüzmeye ve bilardoya başlamıştı. Açık havada dolaşmayı çok severdi.

En Başarılı Dersi:
Eğitim hayatı boyunca en başarılı olduğu ders matematikti. Pozitif bilimlere olan ilgisi ömrünün sonuna kadar devam etti.
Düzen takıntısı vardı:
Evinde, çevresinde, çalışma odasında hatta konuk olarak bulunduğu evlerde bile duran eşyaları düzeltmeden rahat edemezdi.

Rumeli Şivesi:
Temiz bir Türkçeyle konuşurdu. Bununla birlikte bazı kelimeleri Rumeli Şivesiyle Telaffuz ederdi. Tabanca ya 'tapanca' Yoğurta 'yuğurt' Sarhoşa 'sarfoş' Kulübeye 'kulüba' Henüze 'Henus' Kırbaça 'kirpaç' derdi. En çok kullandığı kelime 'yani'ydi.

alıntıdır
kyros06 Ofline   Alıntı ile Cevapla