Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-07-2007, 16:41   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow UltraExplorer - Vista tarzı Dosya ve Klasör Yöneticisi

UltraExplorer - Vista tarzı Dosya ve Klasör Yöneticisi

Click the image to open in full size.

Geliştiricisi Mustangpeak tarafından 'the ultimate File Manager for Microsoft Windows' sloganıyla tanıtılan UltraExplorer, özellikleri, başarılı ve hızlı arabirimi ile çok etkin bir dosya ve klasör yöneticisi. Microsoft'un Windows XP ile bizlere sunduğu Windows ExplorerClick the image to open in full size.'u beğenmeyip alternatif arayaşına girenlerdenseniz Total Commander, xplorer2, Magellan Explorer, FreeCommander ve PowerDesk yazılımlarından biri yada bir kaçını denemişsinizdir.
Bu tür yazılımlarda benim kişisel olarak en beğenmediğim nokta; yazılımların hantal ve zor işler oluşudur. Oysa hergün en sık kullandığımız yazılımların pratik ve hızlı olması gerekiyor. Ben bu nedenle uzunca bir süredir Total Commander'dan kullanıyordum. Ama UltraExplorer birçok yenilik ve hızlı ve kullanışlı arabirimi ile daha sık tercih ettiğim dosya yöneticisi şu anda..
UltraExplorer Özellikleri
UltraExplorer'ın kullanıcı arabirimi tamamen kişiselleştirilebilir şekilde hazırlanmış. İstemediğiniz özellikleri kapatabilir; araç çubuklarını istediğiniz gibi yerleştirebilir yada serbest (float) pencere olarak kullanabilirsiniz. Araççubuklarındaki düğmeleri de başka araç çubuklarına taşıma imkanı sunan yazılımda kendi araç çubuklarınızı da hazırlayabilirsiniz.
En çok göze çarpan özellikleri
  • Drop Stack Window - Hızlı ulaşmak istediğiniz dosyaları yığın penceresine sürükleyerek burada listeleyebilirsiniz.
  • Favorites Window - Favori dosya vew klaösrlerinizi saklayabileceğiniz bir liste. Favori penceresine sürükle bırak yada clipboard yoluyla dosya ekelenbiliyor.
  • Command Line Window - DOS komut istemcisinden vazgeçemeyenler için.
  • Filter Window - Aradığınız dosyaya kolay ulaşmak için filtreleme sistemi.
  • Folders Window - Hızlı klasör listesi (folder treeview) ile bilgisayarınızda çok daha hızlı hareket imkanı.
  • History Window - Daha önce gezilen klasörler listesi. Geçimş derinliğini siz belirleyebilirsiniz.
  • Listview Window
  • Tabbed Folders - Pek çok tab ile birden çok klasöre aynı anda göz atma imkanı
  • Task Window - Görev penceresi eklenti (plug-in) DLL'lerini kabul ederek UltraExplorer'ın yeteneklerini geliştirme imkanı sunuyor
  • Fast Access to Common Tasks through Detachable Toolbars - Dosya ve klasör işlemleri ile ilgili genel işlevleri için araç çubukları
Click the image to open in full size.
  • Breadcrumb Bar - Vista ile hayatımıza giren / girecek olan bir sistem. Bulunduğunuz klasör ve üst klasörleri aktif olarak listeleyen ve tek tık ile bu üst klasörlerden birine geçiş yada bu klasörlerin yanındaki menüler vasıtasıyla o klasörler altındaki başka dizinlere geçiş imkanı sağlıyor..
Click the image to open in full size.
UltraExplorer'ın son sürümü 1.4.2'yi buradan indirebilirsiniz.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla