Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-07-2007, 11:37   #1
footballer
 
footballer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ESKİ OYUNCUMUZ PERU'DA

Beşiktaş'ın eski oyuncusu Jose del Solar, Peru milli takımının teknik direktörlüğüne getirildi...
Peru Futbol Federasyonu Başkanı Juvenal Silva, geçtiğimiz hafta işine son verilen Julio Cesar Uribe'nin yerine milli takımın başına Jose del Solar'ı getirdiklerini duyurdu.

Silva, Şili'de bir radyo kanalına yaptığı açıklamada bu ülkenin Universidad Catolica takımını çalıştıran Del Solar'ın görevinin Peru'yu 2010 Dünya Kupası'na taşımak olacağını söyledi.

İspanya'da Salamanca, Tenerife, Celta Vigo ve Valencia'nın yanı sıra 1997-1998 sezonunda Beşiktaş'ta da forma giyen 39 yaşındaki Del Solar, son üç yılda Peru'nun başına geçen beşinci teknik adam olacak.

Teknik direktörlük kariyerine iki yıl önce Sporting Cristal'da başlayan ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan genç çalıştırıcı, Peru'nun Arjantin'e 4-0 yenildiği Copa America çeyrek final maçından sonra görevden alınan Uribe'nin yerini dolduracak.

Peru milli takımındaki ikinci teknik direktörlük dönemi ancak dört ay süren Uribe, ilk maçı olan 2-0'lık Japonya yenilgisinden sonra gece kulübüne gittiği için maaşının yüzde 30'u kadar para cezası almıştı.

Bir dönem Güney Amerika futbolundan önemli bir güç olan Peru, 1982 yılından bu yana Dünya Kupası'na gidemiyor.Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.
Lütfen Konu acarken konunun var olup olmadıgını kontrol ediniz..

------------------------------------

Lütfen Forum kurallarını okuyunuz..
footballer Ofline   Alıntı ile Cevapla