Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-07-2007, 08:53   #1
akkernic
Banned
 
akkernic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon4 Gülnaz Arsel'i istifaya Kolot değil, kendi hazırladığı proje davet etti

ATIF KEÇECİ
[email protected]
Spor
Gülnaz Arsel'i istifaya Kolot değil, kendi hazırladığı proje davet etti


Beşiktaş bir yandan Del Bosque davasında kaybettiği milyonlarca Euro'nun şokunu yaşarken diğer taraftan da yönetici Gülnaz Arsel'in istifasıyla sarsılıyordu. Arsel'in istifasına sebep olarak bir diğer yönetici Celal Kolot ile aralarındaki tartışma gösteriliyordu. Fakat gerçeklerin böyle olmadığı ortaya çıktı.
Beşiktaş İletişim Komitesi Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Gülnaz Arsel'in istifasını, kendi hazırladığı projenin getirdiği anlaşıldı. Beşiktaş'ın üye kitlesini geliştirmek, pazarlama ve reklam işlerini daha verimli hale getirmek için geniş kapsamlı bir proje hazırlayan Gülnaz Arsel'in kulübün gelecekteki gelirlerini ipotek altına aldırdığı tespit edilince Başkan Yıldırım Demirören tarafından ipinin çekildiği gerçeği ortaya çıktı.
Yani kısaca Başkan Yıldırım Demirören'in Arsel'den istifasını istemesinin başlıca nedeni, "Uzun süredir üzerinde çalışıyorum, imzaya hazır hale getirdiğimde istifamı vereceğim." dediği projenin kulübe mali katkısından çok işi üstlenen, "Stratejik Pazarlama Danışmanlık Hizmetleri" adı altındaki kuruluşa fayda sağlamasının anlaşılmasıdır.
Arsel, hazırladığı projede; özel bilet, dijital içerik ve ürün satış kampanyalarını düzenleyecek, programa ait mobil ve internet portallarının tasarım ve içerik yönetimlerini yapacaktı. Ancak Demirören'e sunulan proje bu vaatlerden uzak olduğu gibi Beşiktaş Kulübü'nün menfaatlerini göz ardı eder nitelikteydi.
Gülnaz Arsel'in hazırladığı proje, şayet imza altına alınsaydı Beşiktaş Kulübü maddi anlamda ciddi kayıplara uğrayacaktı. Projeye göre; Beşiktaş Futbol AŞ, söz konusu firmaya 'stratejik danışmanlık hizmeti' adı altında her ay 25 bin dolar ödeyecekti. Pazarlama ajans hizmetleri adı altında sponsorluk gelirlerinde yüzde 40'a varan komisyonlar ödemek zorunda kalacaktı. Bilet ve ürün satış yönetiminden yüzde 10'luk bir pay ödeyecek, dijital medya ve medya satış pazarlama ajans hizmetleri olarak yüzde 40'lık paydan feragat etmek zorunda olacaktı.
'Platform Yönetimi ve Katma Değerli Servisler' hizmeti karşılığı olarak bir defalık toplam 40 bin dolar ve de diğer hizmetler için aylık toplam 8 bin dolar ödeme yapılacaktı.
Ayrıca dijital katma değerli servislerden sağlanan gelirlerin % 50'si yine bu şirkete ödenecekti.
Bütün bunlara ilaveten, bu sözleşmenin yönetim değişikliklerinde dahi devam edeceği taahhüdü de alınacaktı. Çünkü mukavelede sözleşmenin üç yıllık olduğu ve bitiş tarihinden bir ay önce tarafların görüşmelerine gerek kalmadan aynı süre ile uzatılacağı maddesi yer alıyordu.
Yani Gülnaz Arsel'in bazı televizyon ve gazetelerde yer alan röportajlarında verdiği, "Beşiktaş, benim projemle 2 sene sonra 40 milyon dolar gelir sağlayacaktı." beyanatları çok gerçekçi değil. Kanaatimce, son günlerde kamuoyunda bu istifaya sebep olduğu için büyük tepki toplayan Celal Kolot'un bu istifadaki rolünün neredeyse hiç olmadığıdır. Bu belgeler ortaya çıkana kadar birçok insan gerçekleri bilmiyordu. Şimdi bu belgelerin ışığında insanların kafalarındaki soru işaretleri de silinmiştir.
31 Temmuz 2007, Salı

__________________
Bütün Renkler Siyahta Başlar, Beyazda Biter.
akkernic Ofline   Alıntı ile Cevapla