Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2007, 17:01   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gelinlik, kızların hayalidir

Gelinlik kızların hayalidir

Doğrudur.

Bir genellemedir ama "genellikle" doğrudur.

İşin garibi, kadın milletinin "gerçekleşen" tek hayali de budur zaten. "Genellikle" gelinlik giyerler ve giydikleri gün de evlenirler.

Çünkü, hayaller, öğrenilendir.

Başka hayal verildi de, kuramadılar mı?

Minik kızımıza alınan ilk oyuncak damperli kamyon muydu? Kamyon deyip geçmeyin, gülmeyin. Erkek çocuklarımıza aldığımız o arabaların verdiği "özgürlük" mesajı çok ciddi bir mesajdır. Macera vaat eder, “Çıkıp bir gez dolaş” der, “Yürü be!” der.

Minik kızımıza alınan oyuncak bebekler ne der? Çık bir dolaş demez değil mi? Otur! der. Geçsin makul sayıda yıl, anne olacaksın der. Bu bebeğin kanlı canlısına sahip olacaksın der. Şimdiden onu taşımayı, yedirip içirmeyi, giydirip çıkarmayı, yatırıp uyutmayı öğren der.

Bebeğini çok seven minik kız, o bebeğe ulaşmanın yolunun beyaz bir elbiseyi şanıyla giymek olduğunu beller ve hayal kurmaya başlar. Gelinlik, davetiye nasıl olacak, saçı makyajı, ilk dansın müziği, vs. vs. Ha damat mı? Kızlar bu hayalleri kurmaya başladıklarında o "damat" denilen insan evladının kılığı kıyafeti en ince ayrıntısına kadar "hayal" edilmiştir zaten. Bir gün aday gelir, hayale uyar. Emin olun bu bir ayrıntıdır.

Kızlarımıza buyurun kurun diye verdiğimiz tek hayal, gelinlik ve evlilikse, kızların da bu hayalin peşinde ömür tüketmelerine ne diyebiliriz ki?

Başka hayal verildi de, kuramadılar mı?
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla