Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-08-2007, 01:31   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow YouTube’a yeni rakip Megavideo.Com

YouTube’a yeni rakip Megavideo.Com


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Her geçen gün online video alanında Youtube’e yeni bir rakip çıkıyor. Metacafe, iFilm, Dailymotion, Blip.Tv, Yahoo Video, YouAreTV, MotionBox derken şimdi de Megavideo diye yeni bir online video sitesi açıldı. Kendileri de bunu açık açık belirtmekten çekinmiyorlar olacaklar ki slogan olarak ‘MegaVideo beats YouTube’ü (MegaVideo YouTube’ü yener) kullanmışlar. MegaVideo’yu diğer online video sitelerinden ayıran en önemli özelliği kullanıcılarını ödüllendirmesi ve bir üyenin videoları üzerinden ne kadar reklam parası geliyorsa bunun hepsini o üyeye vermesi. Ancak bu ödülden ve reklam gelirinden yararlanmak istiyorsanız ücretli üye olmanız gerekiyor.
Click the image to open in full size.

YouTube yerine neden MegaVideo kullanmamız gerektiğini 10 madde ile sıralamışlar. (Ayrıca ana sayfada sağ tarafta bu 10 madde ile ilgili bir video da var)
• MegaVideo üyelerini ödüllendiriyor. Örneğin yüklediğiniz video 1.000.000 defa görüntülenirse $1500’lık bir ödülün sahibi oluyorsunuz. (Ancak yeni bir site olması nedeni ile bu rakamlara ulaşmak çok zor ve zaman alıcı.)
• Eklenen video üzerinden gelen tüm reklam geliri o videonun sahibinin oluyor.
• Videonun yüklenmesini istediğiniz noktasından başlatabilirsiniz.
• İngilizce dışanda diğer diller de yer alıyor (demişler ama ben öyle birşey göremedim.)
• Farklı site ve blog formatlarına uyarlanabilir gömülü video eklentileri
• Eklenen videonun süresi sınırsız (Aklınıza hemen film yüklemek gelebilir. Bunun için bir sakınca var mı ben de bilmiyorum ancak 5 GB’lık bir limit var.)
• Hızlı video dünüştürcü
• Mega Manager ve Mega Toolbar kullanarak hızlı ve çoklu video yükleme.
• Orjinal videoyu bilgisayarınıza indirebilme
• Son olarak da bizi Google’dan daha fazla seviyorlarmış. Gerçekten MegaVideo’yu diğer sitelerden ayıran birçok özellik var. Ancak bu özellikler son kullanıcılar için ne kadar cazip gelir, kim gidip 1 aylık $10 veya senelik $50 verip bu siteye üye olup bu siteyi bir gelir kaynağı olarak görür bilemiyorum. Ama benim onlardan birisi olmayacağım şimdilik kesin. Çünkü hala en fazla görüntülenen videosu 54.000 ziyaretçi almış ki bu video tüm youtube takipçilerine tanıdık gelecektir Youtube’ün tarihinde 54.000.000 ziyaretçi ile en fazla görütülen video ünvanını elinde bulunduran Evolution of DanceClick the image to open in full size.. Uyanığın birisi ödül konusunda herkesten hızlı çıkmış anlaşılan.
Belki(burası için ‘Belki’ biraz hafif kaldı sanırım) MegaVideo Youtube’ü kultuğundan edemiyecek ama rekabet her zaman kaliteyi doğurur. Youtube’ün de yerinde saymadan yoluna devam edebilmesi için kaliteli rakiplere ihtiyaçları var MegaVideo da bunlardan birisi yani bu rekabetten kim galip çıkarsa çıksın kazanan biz son kullanıcılar olacağız.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla