Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2007, 13:31   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Süper Lig'de frikik yarışı başladı

Türkiye bu sezon adeta frikikçi cenneti... Bir yanda Roberto Carlos, bir yanda Lincoln diğer yanda Delgado... Frikikçiler sadece bu futbolculardan ibaret değil.

Click the image to open in full size.
Bir yanda Roberto Carlos, bir yanda Lincoln diğer yanda Delgado.. sizce kim daha iyi frikikçi?





Neredeyse her takımın bir frikik uzmanı var. Hatta bazı takımların birden fazla...
Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında frikikten sadece bir gol atıldı. O da tarihi bir goldü. Ligde en son Conceicao'nun ayağından 2004-05 sezonunda frikikten gol bulan G.Saray bu hasreti yeni transferi Volkan Yaman ile dindirdi. Takımın ilk frikikçisi Lincoln'ün oyundan çıktığı bir sırada bu şansı bulan Volkan Yaman yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi.

BİR FRİKİK UZMANI LİNCOLN
Ama Galatasaray'da gözler Lincoln'de... Gerek Kaiserslautern'de gerekse Schalke'de birbirinden güzel frikik gollerine imza atan Lincoln'ün ilk frikik golünü G.Saraylılar merakla bekliyor. Her frikikte ve her Lincoln'ün topun gerisine geçtiğinde G.Saray tribünlerinde meraklı bir bekleyiş başlıyor. Lincoln ve Volkan Yaman'ın yanı sıra G.Saray'da geçen sezon frikikleri kullanan Sabri de özellikle uzak mesafeli frikiklerde topun başına geçecek gibi duruyor.
R.CARLOS FRİKİKLERİ KAPTI
Fenerbahçe uzun yıllardan beri frikikten gol sorunu olmayan ender takımlardan biri. Oğuz, Okocha, Baliç, Hooijdonk ve Alex ile süren frikik heyecanı şimdi bambaşka bir boyut kazandı. Dünyanın topa en sert ve düzgün vuran isimlerinden biri olan Roberto Carlos Fenerbahçe'de topun başına geçti. Roberto Carlos hem oynadığı hazırlık maçında hem de İstanbul BSB maçında fazla frikik kullanma şansı bulamadı. Ama bu maçlarda genelde topun başına Roberto Carlos'un geçtiği görülürken bazı noktalarda da Alex topun başına geçiyor. Herkes merakla Roberto Carlos'un frikiklerini bekliyor...
TELLO DA GELDİ
Beşiktaş'ta ise frikik konusunda çok etkili isimler bulunuyor. Kariyerlerinde attığı frikik gollerini her ne kadar şu ana kadar Beşiktaş forması altında gösteremeselerde, Delgado ve Ricardinho frikiklerde kalecilerin korkulu rüyaları. Bu sezon bu futbolcuların yanına bir yeni isim daha eklendi. Duran toplarda çok etkili bir isim olan Şilili Tello da sık sık frikiklerde Ertuğrul Sağlam'ın tercih ettiği isim oluyor.
EN BÜYÜK SİLAHI CEYHUN
Trabzonspor'da ise herkesin yakından tanıdığı Ceyhun Eriş bulunuyor. Özellikle toplara sert vurmasıyla tanınan Ceyhun Trabzonspor'un frikik konusunda en güçlü silahı. Ceyhun'un yanı sıra Çağdaş da bu özelliğiyle etkili şutlar çıkarabiliyor.
TESCİLLİ FRİKİKÇİ
Bu futbolcuların yanı sıra bir tescilli bir frikikçi daha bu sezon ülkemize transfer oldu. Heerenveen'den transfer edilen Uğur Yıldırım aldığı birçok frikik ödülüyle bu sezon adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor.
KAYSERİ'NİN TOPUZ'U VAR
Geçen sezon birçok frikik golüne imza atan Mehmet Topuz da bu sezon frikiklerde Kayserispor'un en byük silahı olacak. İlk maçta oynadığı futbolla göz dolduran Topuz bu sezon da transferin en çok konuşulan isimlerinden biri olacak.

Ligtv
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla