Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2007, 14:13   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Medya Emin Çölaşan’ı konuşuyor !

Click the image to open in full size.
Emin Çölaşan’ın Hürriyet’ten kovulması, ulusal bir gazeteye manşet oldu.




Çukurova Grubu’nun 3 gazetesinden biri olan Tercüman Gazetesi, bugün Çölaşan’ı manşet yaptı. Ulusal çapta yayınlanan gazete, olayı “Ve Hürriyet Bitti” başlığıyla duyurdu. Gazete, 9 sütuna manşet attı ve iki spot ile haberi okuyucularına duyurdu.


İşte gazetenin o haberi:

Ve, Hürriyet bitti

Laik Cumhuriyet’i savunan Atatürkçü Emin Çölaşan’ın Hürriyet’teki işine son verdiler

Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunan Atatürkçü Emin Çölaşan’ın Hürriyet’teki işine son verdiler. Milyar dolarlık vergi borcunu affettiren Aydın Doğan, halkın çok sevdiği Emin Çölaşan’ın dün akşam gazeteyle ilişiğini kesti. Hürriyet Gazetesi’nde iktidarı hedef alan yazılarıyla tanınan Emin Çölşan’ın yazılarına son verilmesi, şok etkisi yarattı. Seçimler öncesi ve sonrası iktidarı hedef alan ve eleştiren Emin Çölşan’a, yazılarına son verildiği haberi, Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök tarafından verildi.

Tezgaha bak

Sabah Gazetesi’nden ayrılan taze yazar Yılmaz Özdil’i, çok büyük bir yazarmış gibi birinci sayfadan günlerce anonsladılar. Özdil dün, “Ha Abdullah... Ha Fethullah...” başlıklı yazısında “Valla bana sorarsanız, kulağı tersten göstermenin alemi yok... Dolaylı olarak Abdullah’ı Mabdullah’ı boşverin, gelin, direkt Fethullah’ı cumhurbaşkanı yapalım” dedi. Bu yazısıyla laikliği savunuyor gibi gösterilen Özdil’in Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’na karşı çıktığı, yazılarını Çölaşan tarzı yazdığı izlenimi yarattılar. Aynı günün akşamı ise Ertuğrul Özkök, Çölaşan’a yazılarına son verildiğini söyledi. Böylece Emin Çölaşan’ın yerine yine “Laik” büyük bir yazar getirildiği tezagahı işletildi.

Kanal Türk duyurdu

Çölaşan, Hürriyet’ten kovulduğu haberini dün akşam saatlerinde Kanal Türk Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan’a söyledi. Özkan’ı cep telefonuyla arayan Çölaşan, yazılarına son verildiğini açıkladı. Bunun üzerine Tuncay Özkan, Çölaşan’la ilgili haberi Kanal Türk’te canlı yayında tüm Türkiye’ye duyurdu.

Hürriyet’teki “muhalif” ses Emin Çölaşan’ın gazetedeki yazılarına son verildiği haberi, Hürriyet’te şok etkisi yarattı.

Sözcü paravan

Hilton uğruna Rahmi Turan’ın yönettiği Gözcü Gazetesi’ni kapattıran Aydın Doğan, kendisinin desteklediği ve yine Turan’ın perde arkasından yönettiği ve köşe yazdığı Sözcü Gazetesi’ni paravan olarak yayın hayatına soktu. Ne tesadüftür ki ünlü yazar Kurtul Altuğ da dünkü 12 Eylül’ün gelişini anlatan yazısı yüzünden Aydın Doğan’ın talimatıyla Turan tarafından işinden kovuldu. Türk medya dünyasında önemli bir yeri olan Hürrriyet Gazetesi’nde, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni seven, koruyan, Atatürkçü ve halkçı yazarların ardı ardına Aydın Doğan tarafından harcanması, “İşte Doğan’ın Hürriyet’i budur, İşte Doğan’ın vatan sevgisi budur” dedirtti.

Coşkun depremi

Hürriyet Gazetesin’de Emin Çölaşan’ın işine son verilmesinin ardından Gazetenin en önemli muhalif yazarlarından Bekir Coşkun’un olaya tepki göstererek istifa ettiği iddia edildi. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün, vazgeçirmeye çalıştığı Atatürkçü muhalif yazar Coşkun’un istifasında kararlı olduğu söyleniyor.

Atatürkçü laik yazar kıyımı

Türk medya dünyasında önemli bir yeri olan Hürrriyet Gazetesi’nde, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni seven, koruyan, Atatürkçü ve halkçı yazarların ardı ardına Aydın Doğan tarafından harcanması, “İşte Doğan’ın Hürriyet’i budur, İşte Doğan’ın vatan sevgisi budur” dedirtti.
Click the image to open in full size.var slideShowSpeed = 4000var crossFadeDuration = 3var Pic = new Array() // don't touch this Pic[0] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-1.png';Pic[1] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-2.png';Pic[2] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-3.png';Pic[3] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-3.png';Pic[4] = 'http://image.haber7.com/ads/habersistemi/hs-4.png';var tvar j = 0var p = Pic.lengthvar preLoad = new Array()for (i = 0; i < p; i++){ preLoad[i] = new Image() preLoad[i].src = Pic[i]}function runSlideShow(){ if (document.all){ document.images.SlideShow.style.filter="blendTrans (duration=2)" document.images.SlideShow.style.filter="blendTrans (duration=crossFadeDuration)" document.images.SlideShow.filters.blendTrans.Apply () } document.images.SlideShow.src = preLoad[j].src if (document.all){ document.images.SlideShow.filters.blendTrans.Play( ) } j = j + 1 if (j > (p-1)) j=0 t = setTimeout('runSlideShow()', slideShowSpeed)}runSlideShow();
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla