Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-08-2007, 17:49   #1
levent90
 
levent90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 ATATÜRK niye büyük?

ATATÜRK Niye BÜYÜK?

Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’TÜR. Çünkü O, yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir.
Bill Clinton
-------------

O’nu sizler layıkıyla takdir edemezsiniz. Büyüklüğünü gereği kadar ölçemezsiniz. O, yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar, bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için O’na uzaklardan bakmak gerekir.
Claude Farrere
-------------

ATATÜRK sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu. Keşke sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik.
Winston Chirchill
-------------

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.
Franklin D.Roosevelt
-------------

Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.
Sir Charles Townshend
-------------

ATATÜRK’ÜN askerlik tarafına hayret etmiyorum. Her meslekte deha sahibi insanlar vardır, buna şaşılmaz. Fakat İsviçre Medeni Kanunu’nu kabul etmek ve Türkiye’de yürürlüğe koymak! Bu adeta dehanın da üstünde bir şey. İşte buna hayranım!
Edouard Herriot
-------------

Askerlik dehasıyla, insanlık idealini O’nun kadar nefsinde birleştirmiş bir adam tanımıyorum. Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim.
General Douglas McArthur
-------------

Kahramanlıklarını göz önüne aldığımda, özetle diyebilirim ki, tarihte ülkesi için, Mustafa Kemal Atatürk’ten daha büyük işler başarmış hiç kimse yoktur.
Tarquin Olivier
-------------

Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider.
Lenin
-------------

Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.
Adolf Hitler
-------------

Atatürk, yalnızca tüm zamanların en iyi komutanlarından biri değil, aynı zamanda siyaset kuramının büyük filozoflarından biridir.
Jorge Blanco Villalta
--------------

Atatürk, tarihin Türk ulusuna ve insanlığa bir armağanıdır.
Klaus Liebe
-------------

Atatürk, bütün insanlık için gerçek bir onur simgesi.
UNESCO
-------------



Büyük olmak için hiç kimseye dalkavukluk etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, fakat sen buna dayanıklı olacaksın. Önüne sonu gelmeyen engeller çıkacaktır. Kendini büyük değil; küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul edecek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanmış olarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana “Büyüksün” derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.

Mustafa Kemal ATATÜRK
__________________
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
levent90 Ofline   Alıntı ile Cevapla