Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-08-2007, 03:39   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Carlos Sıradan Bir Sambacı!

Carlos sıradan bir sambacı
Ali Naci Küçük 25 Ağustos 2007 Click the image to open in full size."Beyaz Pele’nin yanında Roberto Carlos’un esamesi dahi okunmaz. Ronaldo, Carlos’un da, Ronaldinho’nun da babasıdır. ’Zico mu, Ronaldo mu?’ dersen, bana göre, tek cevap Zico’dur."

1988-89 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı finale yükselerek Türk futbol tarihine adını yazdıran G.Saray’ın bu başarısında Cevad Prekazi’nin adını özel bir yere koymak gerekir. Mesafe tanımaksızın attığı frikik golleriyle adından söz ettiren Yugoslav futbolcu, 15 Mart 1989’da Köln’de Monaco ile oynanan çeyrek final rövanş maçında 45 metreden attığı frikik golüyle sarı kırmızılılara turu getirmişti.

Futbolu bıraktıktan sonra da o dünyadan kopmayan ve G.Saray’la olan bağlarını koparmayan Prekazi, Formula 1 gösteri maçı için önceki gün İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda Hürriyet’e konuşan Cevad Prekazi, ses getirecek açıklamalarda bulundu.

"Roberto Carlos bir yıldız ya da futbol ilahı değil. O, benim gözümde sıradan bir Brezilyalı"
diyen Prekazi, şöyle devam etti: "Carlos’u gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Brezilya’da star çok. Güney Amerika’daki yıldızların yüzde 50’sini tanımazsınız, çoğu da Carlos’tan daha iyidir. Mesela Zico, yani ’Beyaz Pele’nin yanında Roberto Carlos’un lafı bile olmaz, esamesi dahi okunmaz.
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla