Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-09-2007, 15:50   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
MSN kullanıcılarına yeni bir bela daha

Çağımızın iletişim aracı olan "MSN Messenger" yine virüs tehdidi altında.
Trend Micro, MSN"in anında mesajlaşma uygulaması Messenger"da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü olduğunu tespit etti.

Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor.

Trend Micro, MSN"in anında mesajlaşma uygulaması Messenger"da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü, WORM_SDBOT.EXT, olduğunu tespit etti. WORM_SDBOT.EXT, alıcıya ilginç bir mesaj göndererek virüs içeren zip uzantılı Beach Picture 2003 adlı dosyayı sistemine yüklemesini sağlıyor.

Virüs, dosyayı yükleyen kullanıcının bilgisayarına ciddi zararlar veriyor. WORM_SDBOT.EXT"e erişimi bulunan bilgisayar korsanları, verdikleri çeşitli komutlar ile sisteme dosya yükleyebiliyor, sistemde devam eden işlemleri sonlandırabiliyor, yeni dosya oluşturabiliyor, dosyaları açabiliyor ya da silebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıya gelen virüslü dosya, kullanıcının adıyla diğer kullanıcılara da gönderiliyor.

Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara casus programları saptayıp temizleyebilen HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor. HijackThis küçük, basit fakat son derece etkili bir yazılım. Bütün dünyada 10 milyonun üzerinde kullanıcının bilgisayarına indirdiği, CNET"in Download.com Web sitesi editörünün 5 yıldız verdiği, aynı site üyelerinin en iyi 2 casus program temizleme yazılımından biri olarak oyladığı HijackThis, TrendSecure.com adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. HijackThis 2.0 sürümü, Microsoft Vista ve Internet Explorer 7.0 ile birlikte kullanılabiliyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla