Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2007, 21:49   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Altıntop, Altıntop'a karşı

Altıntop, Altıntop'a karşı

Alman spor dergisi Kicker, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) top koşturan Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin bu hafta yapılacak 1. FC Bayern München-FC Schalke 04 karşılaşmasında karşı karşıya geleceklerini belirtti.
Dergi, 1. sayfasında Altıntop kardeşlerin rakip formalı fotoğraflarına yer vererek, ''Altıntop, Altıntop'a karşı'' başlığını kullandı.

Hamit, dergiye yaptığı açıklamada, kardeşi Halil ile ortak noktalarının bulunduğunu belirterek, ''Biz futbolu yaşıyoruz'' dedi.

FC Schalke 04'te çok güzel bir zaman geçirdiğini, Bundesliga'da iki kez ikinci olduklarını ifade eden Hamit, ''Geçen sezon bazı durumlarda daha bilinçli olsaydık birinci olabilirdik. Bu konuyu menajer Andreas Müller ve teknik direktör Slomka'yla da görüştüm. Bundan da gelecek için bir şeyler öğrenebilinir'' değerlendirmesini yaptı.

Hamit, ''Gelecek hafta Schalke'ye karşı oynayacağın karşılaşmada bazılarına bir şeyler ispat etmek için ne kadar kişisel hırsın var'' şeklindeki soruya karşılık, hiç kimseye bir şey ispatlamak istemediğini, Bayern München ve Schalke maçlarının çocukken de kendisini heyecanladıran özel karşılaşmalar olduğunu, şimdi ise iyi bir futbol göstermek istediğini kaydetti.

Schalke'de uzun zaman kaldığını ve gönülden sevdiğini ifade eden Hamit, ''Ancak biz profesyonel futbolcularız. Hangi takımın formasını taşırsak o kulüple ve taraftarlarıyla özdeşleşiriz'' dedi.

Kulüp olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Hamit, şöyle devam etti:

''Bunu başaramasak, takım, taraftar ve kendim için büyük bir hayal kırıklığı olur. Bunu düşünmek bile istemiyorum. Sonuçta şartlar çok iyi. Bu hedefe doğru futbolcular alındı ve hazırlıklar da bu yönde oldu.''

Hamit, ''Başarıları ikiniz de paylaşsanız. Schalke şampiyon, Bayern de UEFA Kupası'nı alsın teklifini yapsak'' denilmesi üzerine de ''Hayır bu olmaz. Schalke'ye Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum. Ancak, ben oynadığım yerde birinci olmak isterim. Kardeşime ancak gol kralı olmasını layık görürüm'' karşılığını verdi.

''Karşılıklı olarak birbirinizi tarif edebilir misiniz? Kim neyi iyi yapar veya yapamaz?'' şeklindeki soruya karşılık da Halil'le evde olduklarında kendisini her zaman hayrete düşürdüğünü belirten Hamit, ''Evde olduğumuz zaman, benim yapmam için hiçbir şeyi yapamıyormuş gibi yapıyor. Bunu çok iyi beceriyor'' dedi.

Halil'le bir veya iki yıl daha birlikte aynı takımda oynamak istediğini ifade eden Hamit, Halil'in Schalke'ye transfer olmasında kendisinin katkısı olmadığını, daha önce oynadığı Kaiserlautern takımında çok gol attığını ve bundan dolayı Schalke'nin Halil'i mutlaka almak istediğini anlattı.

FC Schalke 04 ile oynayacakları karşılaşmanın kendileri arasında henüz konu olmadığını ifade eden Hamit, Avrupa şampiyonası eleme maçlarının şu an çok önemli olduğunu ve kardeşiyle birlikte buna konsantre olduklarını kaydetti.


-HALİL'DEN HAMİT'E ÖVGÜ-


Halil de kardeşiyle Türkiye (A) Milli Futbol Takımı kampında 10 gün birlikte olduktan sonra hafta sonunda karşı karşıya oynamanın farklı bir his olacağını belirtti.

Hamit'in Bayern München'e transferi hakkında daha önce aralarında çok konuştuklarını ifade eden Halil, Hamit'in gelişmesi için bu adımın faydalı olacağına inandıklarını, ikiz kardeşinin bunu da hemen gösteriğini kaydetti.

Kardeşinin kalitesini milli takımda ispatladığını anlatan Halil, ''Hamit'i sadece Bayern München değil Avrupa'nın diğer kulüpleri de istedi. Oradaki insanlar kör değiller'' değerlendirmesinde bulundu.

Kardeş olarak birbirlerine çok benzediklerini belirten Halil, ''İkimiz de tavla oynuyoruz. Benzer müzik dinliyoruz'' dedi.

Halil, Hamit hakkında, ''Başkalarının sorumluluğunu almada çok iyi. Yalan söylemeyi ve yemek yapmayı beceremiyor'' açıklamasını yaptı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla