Konu: Prison Break
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-09-2007, 23:36   #7
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Prison Break 3x01 - Orientacion

Click the image to open in full size.
Sona

dikkat, bölüm özetidir. spoiler içerir!
Evet , beklediğimiz gün geldi ve Prison Break 3.sezona başladı. Öncelikle bölüm genel olarak güzeldi, fakat belirtmeden geçemeyeceğim, jenerik ilk iki sezonda gördüğümüz kadar şaşalı ve muhteşem görüntülere sahip değildi, bu açıdan biraz hayalkırıklığına uğradım. Click the image to open in full size.
Michael Scofield
Fakat bölüm gerçekten hakkını veriyor,öncelikle Sona'nın nasıl bir hapishane olduğunu anlıyoruz ve Aslında Michael'in bir beklentiyle oraya çekildiğini ya da hapsedildiğini farkediyoruz. İçerde eski gardiyanımız yeni mahkumumuz , Brad Bellick'in dayak yemesi, horlanması önce izleyenlere biraz rahatlama hissi verse de; Bellick yemeksiz bırakılıp, pislik temizlemeye mahkum edilince eminim herkesin içi burkulmuştur. Ayrıca dedektif Mahone da hapiste ve bir anda Michael'in tarafında görüyoruz. Ama bu iyiliğinden değil, kendi davası için; onun ölmesini istemiyor.
Bu kez dışarda abisi Michael' yardım etmeye çalışırken içerde hapishanenin sahipliğini üstlenmiş bir mahkum Michael'a kafayı takıyor.
Click the image to open in full size.
Robert Wisdom
Dizinin yeni karakteri, Lechero, Michael'a tuzak kurmaya,öldürtmeye çalışıyor. Güya sağladıkları sistemle sorunları olanları dövdürtmeye çalışan Lechero, ilk gün gelen grubumuza zaten gözdağı vermişti. Sonra tuzak kurup,onu dövüşe çekmeye çalıştı ve bu dövüşlerde galip gelmenin tek şartı öldürmek!
Biliyoruz ki "Micheal" kimseyi öldüremez.Ama fena halde dövdüğü diğer mahkum, atılan bıçakla tam Micheal'a davranacakken, Mahone onu koruyor ve kavganın aletsiz olacığını hatırlatıp,aynı zamanda Micheal'ın hayatını kurtarıyor.
Bu arada T-bag de Sona'da kendine yer edinmeye çalışırken, önce Micheal'a yanaşıp,y üz bulamayınca, bu kez hapishanenin hakimi olan Lechero'ya yağlanıp, onun safına geçiyor. Fakat Micheal ile ilk karşılaştığında direk ona karşı yapılan "sona planı"nı konuşması onun yine planlara dahil olacağını gösteriyor.
Sucre'yi bu bölüm göremedik, sanırım Karısı ve Bellick olayı ile ilgili hapishaneye ya dahil olacak ya da dışardan yardım edecek,tabi şimdilik bu bir tahmin ...
Micheal'ın yeni bir görevi var, görev yeri ise : Sona...
Micheal'ı ziyaret eden bir avukat, kapı önünde sürekli kocası için bağıran bir kadın, Lincoln'un oğlunun telefonu, Sara'nın ortada olmaması ve Bellick'in hapishanenin altında rastladığı bir mahkum bize Micheal'ın neden Sona'ya gönderildiğini gösteriyor.
Bu küçük detayı da izleyerek anlamanız gerekiyor.
Müthiş bir açılış yapan Prison Break, diğer sezonları aratmayacağa benziyor. Umarım bütün bölümler bu şekilde devam eder...
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla