Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-09-2007, 12:04   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Trafik Sigortası(Kaza Anında Unutulmaması gerekenler.)

Aracınız ile kaza yaptığınızda; trafik için ek bir tehlike yaratmayacak şekilde hemen durmanız, trafik güvenliği için ışıklı işaret veya yansıtıcı cihazlar koyarak gerekli tedbirleri almanız ve sigortalı değilmişçesine gerekli kurtarma/koruma çalışmalarını yapmanız, olayı yetkili ve görevlilere bildirmeniz, yetkililer gelinceye kadar veya yetkililerin iznini almadan kaza yerinden ayrılmamanız gerekmektedir.

  • Maddi hasarla sonuçlanan kazalarda; kazaya karışanlar olarak, yetkililerin gelmesine gerek görmez ve anlaşırsanız, durumu aranızda yazılı olarak tespit edip olay yerinden ayrılabilirsiniz. Bu şekildeki bir anlaşmayla olay yerinden ayrılmanız durumunda, kendi zararınızı karşılanacağınızı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Trafik sigortasından tazminat talebinde bulunabilmek için olay yerine gelen yetkililere Kaza Tespit Tutanağını mutlaka düzenletiniz. Buna ek olarak, alkol raporu alınması ve kazaya sebebiyet veren aracın trafik poliçesi ile sürücünün sürücü belgesi fotokopilerini almanız tazminat ödemesi için sigorta şirketine başvurduğunuzda sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

  • İlgili sigorta şirketine en kısa sürede hasar ihbarında bulunulması gerekmektedir. Maddi hasarlı kazalarda aracın bir tamirhaneye ya da servise götürülmesi ve eksperin aracı görmesi için adresin sigorta şirketine bildirilmesi gerekmektedir.

  • Zarar veren araç sayısının birden fazla olması halinde, kusurlu araçlardan herhangi birinin sigorta şirketine başvurmanız yeterlidir.
Küçük bir ayrıntı olsada önemli bir konu oldunu düşünüyorum ve bunuda sizinle paylaşmak istedim lütfen okuyun. Çünkü bu tip kazalarda bilinçsizlik yüzünden Tarafik sigorta fonunda trilyonlar birikmekte.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla