Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-09-2007, 17:38   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
malatyasporda başkan adayı çıkmadı

Malatya'da başkanlığa aday yokClick the image to open in full size.27 Eylül 2007 12:35


Malatyaspor'un 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongresinde henüz bir aday çıkmaması camiayı endişelendiriyor.Click the image to open in full size.
Kongrede başkan adayı çıkmaması durumunda takımın kayyuma kalma ihtimalinin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Sezonun başlamasına sayılı günler kala Malatyaspor Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın istifa kararı ile başlayan sıkıntılı süreç devam ediyor. Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı'nın bütün uğraşlarına rağmen takımı almak isteyen bir aday bulunamıyor. Aday olmayı düşünen bazı isimlerin ise kulübün 13 milyon YTL borçlu mali yapısı nedeniyle göreve gelmeye çekindikleri belirtiliyor.

4 Ağustos'ta yapılan kongrede güven tazeleyen Başkan Haşim Karadağ sezonun başlamasına birkaç gün kala istifa kararı almış, 4 Eylül tarihinde yapılacak olağanüstü kongreye kadar görevinin başında kalması için ikna edilmişti. 4 Eylül'de çoğunluk sağlanamayınca kongre 11 Eylül'e ertelenmiş aday çıkmayınca da kongre yapılmamış kabul edilmişti. Karadağ bu gelişmelerin ardından istifasını yönetime sundu. Yönetim ise Karadağ'ın istifasını kabul ederken, yönetimin kongreye kadar göreve devam kararı verildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ve Milletvekillerinin öncülüğünde yeni bir yönetim oluşması için çeşitli girişimler yapıldı. Ancak olağanüstü kongreye iki gün kala bir gelişme sağlanamadı. Son yapılan toplantıda Haşim Karadağ, alacaklarını takım Süper Lige çıkıncaya kadar ertelemesi yönünde ikna edildi. Aynı talebin eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi'ye de götürüldüğü öğrenildi.

Kulübün mali yapısının ise Hikmet Tanrıverdi'nin göreve geldiği tarihten itibaren incelemeye alınması kararlaştırıldı. Bu arada takımdaki parasal sorunlar da had safhaya ulaştı. Paralarını alamayan futbolcular ise çatlak ses çıkarmadan sahada en iyi şekilde mücadelelerini vermeye devam ediyor.

Öte yandan, ligin başlamasına bir gün kala 15 futbolcunun lisansları için Federasyona verilen 500 bin YTL'lik Malatyasportif A.Ş.'ye ait çekin gününde ödenmediği bu nedenle lisansların askıya alınabileceği öğrenildi
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla