Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-09-2007, 00:25   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gazetecileri Dövdüler

Başkan gazetecileri dövdü
(DHA) Click the image to open in full size.TFF 1'inci Lig’de oynadığı 5 maçta sadece 1 puan alıp, sondan ikinci sırada bulunan Elazığspor'un Başkanı Bahri Turan, antrenmanı izleyeme gelen basın mensuplarına saldırdı. Başkanın saldırısına Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Işık ile yönetici Hüsnü Bozkurt da katılırken, saldırıyı araya giren kulüp çalışanları güçlükle yatıştırdı.

Maddi kriz yaşayan ve yönetimin olağanüstü kongre kararı aldığı Elazığspor’da sorunlar üst üste gelmeye devam ediyor. Teknik direktör Erol Tok, futbolcuların paralarının ödenmediği gerekçesiyle kenti terk ederken, 10 futbolcu da Tok’la birlikte kulübü terk etti. Elazığspor yönetimi, Tok ve futbolcuların antrenmanlara katılmadığını belirlemek için noterden tespit yaptırdı. Gazeteciler noterin tespiti ve antrenmanı görüntülemek için gittikleri tesislerde içeriye alınmadı. Bir süre görevlilerle gazeteciler arasında yaşanan tartışmanın ardından, gazetecilerin ayrılması sırasında Elazığspor Başkanı Bahri Turan, Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Işık ve yönetici Hüsnü Bozkurt, tesislere geldi. Gazetecilerin durumu anlattığı sırada öfkelenen başkan Turan önce görüntü almalarını engelledi, ardından da gazetecilere tekme tokat saldırdı. Saldırıya yöneticiler Mustafa Işık ile Hüsnü Bozkurt da katıldı. Küfürler yağdırıp gazetecileri döven başkan ve yöneticileri, araya giren kulüp çalışanları güçlükle engelledi.
Gazetecilerin şikayette bulunması üzerine tesislere gelen jandarma ekipleri, olayları daha da büyümeden önledi. Başkan Turan, jandarmanın gelmesinin ardından, gazeticelre kısa bir açıklama yaparak, “Size yasak konulmadı, girebilirsiniz” dedi. Gazeteciler, kentin ileri gelenlerinin araya girmesiyle şikayetlerinden vazgeçti. Elazığspor taraftarları, yönetim kurulunun istifa etmesi için önceki gün kentte bir yürüyüş düzenlemişti.
GAZETECİLER CEMİYETİ KINADI
Elazığspor Başkanı Bahri Turan’ın gazetecileri tekme tokat dövmesi, Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı. Cemiyetten yapılan açıklamada, gazetecilerin başkan Turan ile yöneticilerin çirkin saldırılarına maruz kaldıkları belirterek, şöyle denildi:
“Bu yöneticilerin, bir şehir eşkiyasına yakışır şekilde küfür ve ölüm tehditleriyle basın mensuplarına saldırısını camia olarak nefretle kınıyoruz. Her geçen gün kötüye giden ve bu başarısızlıklarına kılıf arayan Elazığspor yöneticileri, bu çirkin davranışlarıyla sadece Elazığspor'a değil Elazığ'a da zarar vermeye başladı. Teknik adamıyla, futbolcusuyla, basın mensubuyla ve hatta ve hatta taraftarıyla bile barışık olmayan bu yöneticilerimizin bir an önce görevi bırakmalarının Elazığ'ın menfaatine olacağını düşünüyoruz. Gazeteciler Cemiyeti olarak bu saldırıyı yapanları bir kez daha nefretle kınıyor, saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla