Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-09-2007, 12:24   #1
antepcarsı
 
antepcarsı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
BEŞİKTAŞ VS GALATASARAY MAÇI SONRASI EN ÇOK TARTIŞILACAK KONULAR

Click the image to open in full size.


oynanan tarihin ilk sessiz derbisinde Hakan ve Lincoln'süz G.Saray, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibin hocası Ertuğrul Sağlam yenilgi sonrasında en çok eleştirilenlerin başında gelirken spor yazarlarının ortak kanısını maçın hakemi Selçuk Dereli'nin verdiği yanlış kararların maçın seyrini değiştirdiği yönünde...

AHMET ÇAKAR: BU KAÇINCI DERELİ!

Senin hakemliğin benim için geçen sezon bitmişti. Dün gece de Beşiktaş'ın yediği iki golde de başrolde sen vardın. Şimdi bu derbiye seni verenler de kına yaksınlar..

Yıllardır söylerim, "Selçuk Dereli hakem değil" diye. MHK'nin prensidir ve hep önemli maçlarda görev alır...

...Dün gece Beşiktaş iki çok net bariz hakem hatasıyla maçı kaybetti. Diğer bir deyimle Beşiktaş'ın yediği iki golde de büyük hakem hataları var. İlk golde top auta çıktı, karar "Korner" oldu. Kornerden de gol geldi.

KAZIM KANAT: SAĞLAM KORKTU!

... Bu maçta Beşiktaş'ın çıkaracağı ders şu: İki hakem yorumundan yenilen goller gerçeği değiştirmez. Korkaklar her zaman kaybeder. Beşiktaş'a ve Sağlam'a korkak futbol hiç yakışmadı. Sağlam da korktuğu her maçı kaybeder.

MESAJ: Tribünde yan yana oturan Lincoln-Şükür ikilisinin ayağına kadar gelip boyunlarına sarılan ve sanki taziyelerini sunan kimdi biliyor musunuz?. Yazayım: Adnan Polat. Şunu da yazayım: Şükür hafif doğruldu, Lincoln ayağını bile indirmedi. Polat bu şovu kime ve kimin adına yaptı!

LEVENT TÜZEMEN: KALLİ NİYE EVİNDE?

Galatasaray camiası Kalli'nin Lincoln ile Hakan Şükür'ü kadro dışı bırakmasıyla sarsıldı. Gerekçe; Lincoln kuzenleriyle 01.30'a kadar sohbet etmiş. Hakan da kızı Buse'yi kampa alıp beraber yatmış. Bunlar Kalli'nin disiplin kurallarına aykırıymış.

Peki önemli derbi öncesi evinde yatan Kalli ile futbol şube sorumlularının suçu yok mu? Gerets, manken güzelliğinde sevgilisi olmasına rağmen her kampta futbolcularla birlikte kaldı. 74 yaşındaki Kalli'nin 70 yaşındaki karısını yalnız bırakmaması normalse Hakan'ın baba refleksiyle ağlayan kızını da bırakmaması çok normal...

... Beşiktaş savunma ağırlıklı kadroyla sahadaydı. Galatasaray kanatlara çift dikiş atmıştı. VolkanHakan Balta, Uğur-Barış savunmayı ve hücuma çıkmayı değişerek yapıyordu. Bu anlayış Beşiktaş'ın kanat bindirme silahını da frenledi. Galatasaray, temposuyla Beşiktaş'a üstünlük kurdu.

... Sonuçta, Galatasaray hem cesurdu hem kazanmak için iştahlıydı. Beşiktaş kafaca iyi hazırlanmamıştı, korkaktı.

AYHAN AKBİN: İYİ OLAN KAZANDI

Maçtan birkaç saat önce Hakan Şükür ve Lincoln'ün kadro dışı kalması Galatasaray'ı etkilemiyor, her şeye rağmen bu derbiyi de kazanıyorlarsa onlara "helal olsun" demekten başka bir söz bulamıyorum. Seyircisiz ilk derbiydi. Belki bu nedenle maç kalitesizdi. İki takımın da temposu çok düşüktü. Ama sahada daha aktif görünen takım Galatasaray'dı. Gol atmayı isteyen, ikili mücadeleleri kazanan, şut atan, kenarlardan top ortalayıp pozisyon arayan ve gol yememek için ellerinden geleni yapan hep Galatasaraylı futbolculardı.

İLKER ATEŞ: DENEME TAHTASI

Beşiktaş ilk yarıyı gol dışında boş geçti. Sağda Diatta'lı savunma, Serdar Kurtuluş ve Koray'lı orta saha, yarım yamalak Galatasaray önünde iflas etti. Böyle bir Galatasaray'ı yenemeyen Beşiktaş'ın ligin zirvesi için söyleyecek sözü olamaz. Lincoln, Ayhan, Sabri, Hasan Şaş ve Hakan Şükür gibi çok önemli oyuncuların yokluğuna rağmen Beşiktaş, Ali Sami Yen'de esir kampında hareketsiz kaldı.

... Beşiktaş lig ilerlerken hâlâ oyuncu denemeye devam ediyor. Koskoca Kartal, deneme tahtasına döndü. Varsayalım şampiyonluk iki takım arasında geçecek. Ne olur derseniz, gerçeği söyleyeyim: Beşiktaş'ın hiç şansı yok.

MURAT ÖZARI: DİSİPLİN KAZANDI

Ali Samli Yen dün gece tuzsuz yemek gibiydi! Akıllarda kalan Tello'nun nefis golü ve Galatasaray'ın kazandığı penaltıydı. Selçuk Dereli'nin penaltı kararı bana göre biraz ağırdı. Hani diyorlar ya "Penaltı gibi penaltı olacak" diye! Selçuk Dereli penaltıyı vermese kimse itiraz etmezdi. Sonuç olarak dün gece önce Galatasaray, sonra Feldkamp, daha sonra da disiplin kazandı. Kaybedenler ise hem Beşiktaş, hem de Feldkamp'ın verdiği bu kararı eleştirmek için bekleyenler oldu...

İLKER YASİN: BAŞLAMADAN KAZANDI

Hakan ve Lincoln'ün sadece bir maç için kadro dışı bırakılmalarına gösterilen gerekçe çocuklara masal gibi. Kızını kampa getiren Hakan'a, "Annesi gelsin, götürsün" demek varken, böylesine önemli maç öncesinde disiplinsiz davranış gerekçesiyle tribüne gönderme kararını bu olgunlukta, torun seven biri almamalıydı. Ya da..?

... Galatasaray ve Beşiktaş'ın maç boyunca gol pozisyonu üretememesi ve kazanma arzusunu rakip savunmanın yapacağı hatalara endekslemesi bugün Türk futbolunun kalitesindeki en güzel ölçü olarak kabul edilmeli.

Herkes penaltıyı konuşacak... İbrahim Toraman'ın topa müdahalesinde penaltı görüntüsü yok ama topla hiç ilgisi olmayan Serdar Kurtuluş'un, bedenini Arda'nın önüne koyması, ligimizin en kaliteli hakemi Selçuk Dereli'yi penaltı kararına götürdü.

Dün gecenin kazananı Galatasaray'dan çok Karl Heinz Feldkamp oldu. Türk futbolunun ihtiyacını duyduğu gerçek otoriteyi maçın içinden önce öncesinde gösterdi. Kalli maçı sahaya çıkmadan kazandı.

İLHAN SÖYLER: ZİRVEYİ HAK EDİYOR

Seni havaalanında binlerce taraftar karşıladı. Daha ilk maçında G.Saraylıların sevgilisi oldun. Türkiye'de çok sevildin. Herkes sana sıcak yaklaştı. Beşiktaş maçı öncesinde Feldkamp tarafından kadrodan çıkarılmak, küçük bir hata değil, büyük bir yanlıştır Cassio Lincoln...

Herkes kabul etmeli ki, G.Saray ligde bulunduğu yeri, yani zirveyi hak ediyor. Neden mi? Ayhan yok, Hasan yok, Lincoln yok, Hakan Şükür yok... Yani yok oğlu yok. Ama takımdaki gençleşme ve yeni yapılanma aşısı iyi tuttu ve G.Saray, Beşiktaş maçında dahi bu yıldızlarını aramadı.

MUSTAFA DENİZLİ: SESSİZ, SEDASIZ...

Galatasaray, karşısında ummadığı kadar etkisiz bir Beşiktaş bulunca bir korner topu, bir penaltı ile üç puanı aldı. Bunun dışında Galatasaray daha çabuk oynayabilseydi, birçok gol pozisyonu bulabilirdi. Beşiktaş ise etkinlik ortaya koyamadı. Açıkcası Beşiktaş bu görüntüsünden kurtulmak mecburiyetinde.
Galatasaray'da sadece Hakan ve Lincoln değil, Hasan, Sabri, Okan ve Ayhan da yoktu. Sarı - kırmızılılar, oynamayanlarla belki daha güçlü bir takım olabilirdi. Beşiktaş'ın sahaya sürdüğü takım ise oynamayan kadrodan daha güçlü değil. Beşiktaş'ın özeti budur.

METİN TOKAT: PENALTI KARARI YANLIŞTI

Selçuk Dereli, fiziki durumunun iyi olmamasından dolayı pozisyonlara uzak kaldı. Verdiği yanlış penaltı kararı ile müsabaka skorunun değişmesine neden oldu. Kartlarında standartı sağlayamadı. Ve böylece sessiz maç tartışmalı bitti.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..

Konu antepcarsı tarafından (30-09-2007 Saat 12:26 ) değiştirilmiştir..
antepcarsı Ofline   Alıntı ile Cevapla