Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-10-2007, 12:05   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gül'ün fezlekesi Başsavcılık'ta

Dokunulmazlığı nedeniyle “Kayıp Trilyon” davasında yargılanamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Eski Başbakan Erbakan'ın 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı “Kayıp Trilyon” davası kapsamında dönemin genel başkan yardımcılarından biri olduğu için hakkında dosya bulunan Cumhurbaşkanı Gül'ün “dokunulmazlığının sona erip ermediğine” ilişkin tartışmayı sona erdirecek bir karar alındı.

TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi'nin milletvekili dokunulmazlığı düşen Gül'ün “kayıp trilyon” davasıyla ilgili dosyası rutin bir işlem olarak önce Başbakanlığa ardından da Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle dokunulmazlığının devam edip etmediği tartışmalı olduğu için yapacağı değerlendirme önemli olan Adalet Bakanlığı'nın dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği öğrenildi.

YARGIYA BAŞSAVCILIK KARAR VERECEK

Gül, kapatılan RP'nin 1997 yılı Hazine yardımı olan 1 milyon YTL'sini 71 il başkanlığına gönderilmiş gibi gösterilerek “evrakta sahtecilik” yapıldığı iddiasıyla yapılan soruşturma kapsamında, “özel evrakta sahtecilik” ve “2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet” etmekle suçlanıyordu. Başsavcılık, Gül hakkında dava açılıp açılmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek. Başsavcılık dava açarsa Gül, görevdeyken yargılanan ilk Cumhurbaşkanı olacak. Başsavcılık, takipsizlik kararı verirse, Gül yargılanmaktan kurtulacak.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla