Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2007, 00:14   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Fırça yerine böcek darbesi

Fırça yerine böcek darbesi 08.10.2007 - 15:54 Click the image to open in full size.

Ressam Steven Kutcher, kendine özgü tarzı ve tekniğiyle diğer ressamlardan ayrılıyor. O, fırça yerine kullandığı çeşitli böceklerle tuale hayat veriyor.

LOS ANGELES-
Arı, kelebek, örümcek, sivrisinek, çekirge hatta hamam böceği... Hiçbiri fark etmiyor! Özellikle tercih ettiği bir böcek türü bile oluyor.

Steven Kutcher, resim sanatına farklı bir üslup getiriyor. Ressamın tekniği bir hayli ilginç. Eline aldığı herhangi bir böceği fırçasına sürdükten sonra tualin üzerine bırakıyor ve doğal akıında bir resim kendi kendine gerçekleşiyor.

Click the image to open in full size.

BÖCEK İŞİ RESİM
63 yaşındaki Kutcher, 'canlı' fırçasını izlemekten büyük keyif aldığını söylüyor: "Elime bir böcek alıyorum. Bacaklarını tamamen boyuyorum, daha sonra d aonu tualimin üzerine bırakıyorum. Oradan oraya hareket eden böceğin bıraktığı ayak izleri, rengarenk bir resmin de ortaya çıkışına zemin hazırlıyor." açıklamasında buulnuyor ve ekliyor: " Önce renklere karar veriyorum. Eğer böcek ışığa duyarlıysa, ışığı kontrol ederek böceğin hareket yönünü değiştirebiliyorum. Böceklerin farklı farklı ayak izleri ve davranışları var. Böcek bilimi ve resim sanatıyla ilgili yeterince bilgiye sahibim ki şimdi bunu yapıyorum ve oldukça keyif alıyorum."

Click the image to open in full size.


STEVEN KUTCHER HAKKINDA
Ressam Steven Kutcher Kaliforniya Üniversitesi'nde böcek bilimi ve biyoloji üzerine master yaptı. 1976 yılında "Exorcist " film serisinin ikinci bölümünde aktör Richard Buton'un 3000 çegirgenin saldırısına uğramasından dolayı film setine çağrılıp Kutcher'dan yardım istendi.

Los Angeles'ta yaşayan ressam çevreci kişiliğiyle biliniyor. Böcekler zarar görmesin diye özellikle dikkat eden ressamın kullandığı boyalar, su bazlı ve kolayca çıkabilen türden. "Onlara dikkat etmeliyim, ne de olsa ressam olan onlar." diyor Steven Kutcher. (YAŞAM)

Click the image to open in full size.
Gazeteport
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla