Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2007, 04:26   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bıçak Kemiğe Dayandı!

Sözün bittiği yerdeyiz
Click the image to open in full size.
Sınır ötesi operasyon işe bir fayda getirecekse, bu da dahil olmak üzere tedbirlerin hepsini almaya hükümetimiz kararlıdır. Alacağımız tedbirin soruna ne ölçüde olumlu ya da olumsuz tesir edeceğinin değerlendirmesini yapıyoruz. Yoksa karar almada en ufak bir tereddütümüz, sıkıntımız yoktur

Bakanlar Kurulu, dün saat 11.30’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı ve tam 3 saat 10 dakika sürdü. Başbakanlık’taki toplantının ardından konuşan Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, “Sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz. Çünkü terör konusunda söylenmesi gereken her şeyi konuştuk’’ dedi. “Yaptığımız işin ülkemizin, milletimizin, devletimizin yararına olması için de soğukkanlı olarak akla gelecek her ihtimali de bu toplantılarda konuştuk, konuşacağız” diyen Çiçek, şu açıklamaları yaptı:

“Sanki tek bir tedbir alınırsa bu işin sonu gelecekmiş gibi kamuoyu bir iyimserliğe sevk ediliyor. Bugüne kadar devlet insan aklının bulabileceği, devletin kendi imkan ve kabiliyeti içerisinde alabileceği ne tedbir varsa cumhuriyet hükümetleri bunları almıştır. Şimdi, ‘ne tedbir alırsak sonucu daha erken alabiliriz, ne tedbir alırsak bu belayı ülkemizden def- edebiliriz’ bununla ilgili bir değerlendirmeyi bir defa daha yapacağız.”

HÜKÜMET TEZKERE İSTEYEBİLİR

KULİSLERE sızan bilgiye göre, Bakanlar Kurulu’nda sınır ötesi operasyon için hükümetin Meclis’ten yetki istemesi de tartışıldı. Çiçek; “BM kararları ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde sıcak takip” sorusuna, ‘’Yarını (bugün) görelim. Yarın çok fazla uzak değil. Ama şundan herkesin emin olması lazım; ne tedbir alırsak bu işe fayda sağlayacaksa bunu almaya kararlıyız. Alacağımız tedbiri almakta tereddütümüz yok. Bu tedbirin soruna ne ölçüde olumlu ya da olumsuz tesir edeceğinin değerlendirmesini yapıyoruz. Yoksa karar almada en ufak bir tereddütümüz, sıkıntımız yok’’ cevabını verdi. Çiçek, “İşe bir fayda getirecekse bu da (sınır ötesi) dahil olmak üzere tedbirlerin hepsini almaya hükümetimiz kararlıdır. Vatandaşımız şundan emin olmalıdır ki, alınacak tedbirler açısından bir siyasi irade eksikliği, kararsızlık söz konusu değildir. Ne dün, ne de bugün için... Ne bizim hükümetimiz ne de bizden evvelki hükümetler için... Bütün mesele, aldığımız tedbirin sonuca ne ölçüde yaklaştıracağı veya uzaklaştıracağıdır. Hükümet olarak biz de bu değerlendirmeyi yaptık’’ dedi. Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun, bugün saat 10.00’da toplanacağını da söyledi.



Çankaya’da ‘terör’ zirvesi

ŞIRNAK’taki hain pusu, devletin zirvesini alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı, Çankaya Köşkü'nde terör zirvesi yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantı öncesinde, “Irak’la ilgili yeni bir tutum olacak mı?” sorusuna, “Dün açıklama yaptık. Bugün göreceksiniz” yanıtını verdi.

1 saat 10 dakika süren toplantının ardından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Şırnak’ta sivil vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yöneltilen terörist saldırılar başta olmak üzere son günlerde meydana gelen ve halkımızı derin acıya boğan olaylar ele alınmıştır. Güvenlik güçlerimizin, terörizm karşısındaki haklı mücadelesini her türlü şart altında yılmadan devam ettirmesi ve güçlü tedbirler uygulaması yönündeki kararlılığı vurgulanmıştır.

İnsanlık suçu işlemeye devam eden terörizme karşı mücadelede, uluslararası alanda azami duyarlılık, somut işbirliği ve gerçek bir kararlılık ihtiyacı bulunduğu da teyit edilmiştir. Mücadelemiz, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmiyle, halkımızın huzur ve güvenliği ülkenin her köşesinde tamamen sağlanıncaya kadar sürecektir.”



BM sınır ötesi hakkı tanıyor

SON saldırıyla birlikte, yılbaşından bu yana 96 şehit verilmesi sınır ötesi operasyon beklentilerini artırdı. Irak’la sıcak takip anlaşması yapılamasa da, Türkiye’nin uluslararası sözleşme ve anlaşmalardan doğan hakları var. Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nin 51’inci, NATO Anlaşması’nın da 5’inci maddesine göre saldırıya uğrayan bir ülkenin kendini savunma hakkı bulunuyor. BM Sözleşmesi, saldırıya uğrayan ülkeye meşru müdafaa hakkı veriyor. ABD’nin 11 Eylül saldırıları sonrası işlettiği NATO Anlaşması’nın 5’inci maddesi de, üyelerden birine saldırıyı, taraflarının tümüne yapılmış sayıyor.

RİSK HARİTASI MGK’DA

Bu arada Türkiye’nin 2008’deki terörle mücadele stratejisi ile Irak ve bölgesel politikalarının belirlenmesini sağlayacak olan risk haritası, 24 Ekim’deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısına yetiştirilecek.



Sendikalara Gül’den çağrı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit ve gazi ailelerinin ardından ikinci iftarı da işçi ve memur sendikalarına verdi. Gül, iftarda bir konuşma yaparak, ‘teröre karşı ortak tavır alma’ çağrısında bulundu.

Gül, “Çok acı bir gün yaşıyoruz. Toplumun tüm kesimleri bu konuda tavır almalı. Sendikalar olarak sizden de bunu bekliyorum” diyerek beklentisini dile getirdi.

GENELKURMAY’A SORDU

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Şırnak Seslice Askeri Üssü’nü ziyareti sırasında garnizonda verilen iftarda bir araya geldiği Mehmetçik arasında, şehit olan 13 askerin bulunup bulunmadığı konusunda Genelkurmay’dan bilgi istediği öğrenildi.

Mutlu ÇÖLGEÇEN-Sevil KÜÇÜKKOŞUM - Hüsniye ORAL
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla