Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2007, 20:55   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sağlam dan iftarda bomba açıklamalar

Siyasi baskılarla buraya geldiğim iddiaları çirkin ve mesnetsiz iddialardır

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı takımı takip eden medya mensuplarına bir iftar yemeği verdi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri`nde, Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin`in de yer aldığı yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlam, kulübün eski yöneticisi Celalettin Kolot`un, ``Teknik direktör olarak Lippi`yi istiyordum`` şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, ``Lippi ile anlaşmak için sağlam kasanız olmalı. Keşke Lippi ile anlaşılsa`` dedi.

Kolot`un, Navarro, Legrotalli ve Helguera gibi futbolcular yerine başka oyuncular alındığı şeklindeki sözleriyle ilgili de ``Bazı transfer arayışlarını Kolot ile beraber yaptık. Bu söylediği isimlerde maliyet ortada. Helguera yıllık 4.5 milyon Avro`ya mal oluyordu. Kolot`un, aleyhimize açıklama yaptığına inanmıyorum`` diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, İngiliz futbolcu Carlton Cole`nin ise sorunları bulunduğu ve yeterli spor ahlakına sahip olmadığı için düşünmediklerini ifade ederek, ``Bunun yanında Bobo, Batuhan, Nobre ve Burak`ın bulunduğu dönemde uzun bir oyuncu aramadık. Çabuk bir oyuncu düşündük`` açıklamasını yaptı.

Ertuğrul Sağlam, siyasi baskılar sonucu Beşiktaş`ın başına geldiği iddialarına da tepki gösterdi.

Bu iddialarda adı gündeme gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün iyi bir Beşiktaşlı olduğunu hatırlatan Sağlam, ``Siyasi baskı iddialarını çirkin buluyorum. Yıllarca sporun içinden dini ve siyaseti çıkarmaya uğraşırken, böyle mesnetsiz iddialar ortaya atılıyor. Siyasi baskılarla buraya geldiğim iddiaları çirkin ve mesnetsiz iddialardır. Bu iddiaları ayıplıyorum. Böyle şey olmaz`` dedi.

Başarı için istikrarın şart olduğunu dile getirirken, ``Frank Rijkaard ilk geldiği yıl Barcelona çok kötü bir sezon geçirmişti. Daha sonraki sezonlar ise çok başarılı oldu`` diyen Sağlam, basın mensuplarına, daha birçok bayramı birlikte yaşayacaklarını belirterek, ``Beraber Cumhuriyet ve Kurban Bayramları`nı da yapacağız. Gelecek yılın Ramazan Bayramı`nı da beraber kutlayacağız`` diye konuştu.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin`in, işine karıştığı iddialarına da yanıt veren Sağlam, şunları söyledi:

``Çalıştığımız yerlerde kimseyle görev karmaşası yaşamadık. Burada da bir işbirliği var. Eski menajer Ali Gültiken ile de iyi bir şekilde çalıştık. Sinan Engin, çok fedakarlıkda bulunarak takıma katkı sağlamaya çalışıyor. Hocanın işine karıştığı, kafasını karıştırdığı düşüncelerini reddediyorum. O, idari konularda yetkilidir. Rahat bir ortamda çalışıyoruz.``

Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi`ndeki rakipleri Liverpool`u yenebileceklerini söyledi.

Gruptaki her takımın birbirini yenebileceğini kaydeden siyah-beyazlı teknik adam, ``Marsilya ve Porto maçlarında 1`er puan alıp, ikinci sırada olabilirdik. Marsilya, Liverpool`u yenebiliyorsa, biz de yenebiliriz. Liverpool maçı, bizim için dönüm maçı olacak. Kazanırsak, yeniden başlarız`` dedi.

Teknik direktör Sağlam, yönetimin, sezon başından beri arkalarında olduğunu kaydederek, ``Kaos yaratılmaya çalışılıyor ama öyle bir ortam yaşamadık`` diye konuştu.

Kaleci Rüştü`yü her zaman oynatmak istediklerini, ancak sakatlığı nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Sağlam, kadrolarında iyi kaleciler bulunduğunu ve bu sezon kalede sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

Sağlam, ``Yıldız oyuncu olsun, maç kazandırsın`` anlayışına karşı olduğunu vurgularken, ``İbrahim Akın gelirken yıldızdı. Burak`ı birçok kulüp istiyordu. Delgado`nun Türkiye`ye gelişinde ülke ayağa kalktı. Ricardinho`nun transferi büyük sansasyon yarattı ama o oranda katkı alınamadı. Biz, takım gibi oynarsak, ancak o şekilde başarılı oluruz`` şeklinde görüş belirtti.

Bu arada, geçen sezon bitmeden takımdan ayrılan ve daha sonra bu nedenle FIFA tarafından cezalandırılan Brezilyalı oyuncu Kleberson`un menajerinin, Türkiye`ye geldiği öğrenildi. Menajerin, Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin ile Kleberson`un ödemesi gereken ceza konusunda indirim talebinde bulunduğu bildirildi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla