Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2007, 19:51   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Almanya Dejagahı konuşuyor

Click the image to open in full size. Almanya Dejagah'ı konuşuyor!

Alman U-21 futbol takımının İran kökenli oyuncusu Ashkan Dejagah'ın, İsrail'e gitmeme ve bu akşam takımının İsrail ile yapacağı karşılaşmada oynamama kararı Almanya'da büyük tartışmalara yol açtı.


Almanya'daki Yahudi cemaati Dejagah'ın bu tutumunu sert bir şekilde eleştirirken, takımı VfL Wolfsburg'un teknik direktörü Felix Magath, Dejagah'ı savundu.

Magath, bu konuda yaptığı açıklamada, yanlış anlaşılmadan ya da bir kişinin kendisini yanlış ifade etmesinden kaynaklanan bir konunun gereksiz yere abartıldığını savunarak, ''Oyuncu hiçbir şey yapmadı, doğru davrandı. Kararının hiçbir siyasi yanı olmadığını bana söyledi'' dedi.

Alman milli takımının menajeri Oliver Bierhoff da bunun zor bir durum olduğunu ifade ederek, ''Her şey sadece siyah ya da beyaz değildir. Tabii ki, Almanya'ya ve Alman Futbol Federasyonu'na bir bağlılık bekliyoruz, ancak ortada ailevi durumlar varsa bu o kadar kolay değil'' şeklinde konuştu.

Dejagah, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'e gitmeme kararının İran'da yaşayan ailesiyle ilgili olduğunu söylemiş, bu da ailesine yönelik baskılardan endişe ettiği şeklindeki yorumları gündeme getirmişti.

Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Theo Zwanziger ise Dejagah hakkında gelecek hafta içinde bir karar alacaklarını açıkladı. Bu arada, tüm bu gelişmelerden dolayı Magath'ın kendisine 1 gün izin verdiği Dejagah, bugün yeniden antrenmanlara başladı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla