Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-10-2007, 17:46   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Amerikalılar'dan Kur'an-ı Kerim'e Yaptığı...

ABD askerleri Afganistan'da Kur'an yaktı

ESADABAD (İHA) - Amerikan askerlerinin, Afganistan'ın Kunar eyaletindeki bir eve yaptıkları baskın sırasında Kur'anı Kerim yaktığı bildirildi. Bölge halkı mukaddes kitaplarına yapılan saldırı dolayısıyla isyan ederken ABD ordusu olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Cumartesi günü Narang bölgesinde gerçekleşen baskın esnasında Amerikan askerlerinin bir Kur'anı Kerim'i yakılması üzerine öfkeyle sokaklara dökülen bölge halkı ana caddeyi saatlerce trafiğe kapattı. Bölge sakinleri bugün de Esadabad'da Amerikalı askeri yetkililerle tartıştı. Azim Han adındaki Afgan köylü, ABD heyetine, "Siz bizim dinimize hakaret ettiniz. Bizden ve tüm İslam aleminden özür dilemez ve bu terbiyesizliği yapanları yargılayıp cezalandırmazsanız biz de sizin karşı safınıza geçeceğiz. Bir isyan başlatacağız" dedi.

Amerikalı Yüzbaşı Jason Coughenour ise iddiaları ciddi bir şekilde inceleyeceklerini söyledi. Coughenour, "Dininize saygı duyuyoruz. Bir soruşturma başlatacağız ve Kur'an'ı kimin yaktığını bulacağız. Eğer bir Amerikalı tarafından yakılmışsa biz onu cezalandıracağız" diye konuştu.

Afganistan'da 25 bin civarında ABD askeri var.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla