Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2007, 18:53   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow YOLUN AÇIK OLSUN MEHMEDİM!

YOLUN AÇIK OLSUN MEHMEDİM!


Türk askerinin sınırdaki harekat hazırlıkları tamamlandı. Gözler şimdi Meclis'ten çıkacak tezkerede. Uluslar arası haber ajansı A.P, bölgedeki hazırlıkları bu fotoğrafla dünyaya geçti.
15 Ekim 2007 / 18:06

Click the image to open in full size.
Türkiye-Irak sınırındaki hareketlilik tezker ile doruğa ulaştı. Dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Yabancı haber ajansları bölgeye kamp kurdu ve bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına dünya kamuoyuna duyuruyor. A.P ajansı da, askerimizin sınırdaki hareketliliğini abonelerine bu fotoğrafla duyurdu.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

ASKER HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

TEZKERE BAKANLAR KURULU'NDAN GEÇTİ

İspanya'nın Milli Günü dolayısıyla Büyükelçi Fernandez de la Pena'nın verdiği resepsiyona katılan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi operasyonla ilgili tutumunun belli olduğunu belirterek, "Böyle bir görev verilirse biz ne yaparız ona bakarız" dedi.

TEZKERE BAKANLAR KURULU'NUN ONAYINDAN GEÇTİ

Orgeneral Saygun'un bu açıklamayı yaptığı saatlerde Bakanlar Kurulu'nda tezkere görüşülüyordu. Yaklaşık 5 buçuk saat süren toplantının ardından hükümet adına açıklamayı Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek yaptı. Çiçek, ''Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında bu tezkerenin bugün itibariyle TBMM'ye sevk edilmesine karar verilmiştir. Bakan arkadaşlarımız ve Sayın Başbakan tezkereyi imzalamıştır. Ümit ediyorum bu hafta içerisinde TBMM'de bu konu görüşülmüş olur'' dedi.

Tezkere, Bakanlar Kurulu'nda onaylanmasının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Genel Kurulu'nda yarın bu konunun görüşülmesi bekleniyor. DTP dışındaki siyasi partilerin tezkereye destek verecekleri yönündeki açıklamalar dikkate alındığında TBMM'den tezkerenin çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda geriye kalan ise askerin ne şekilde hareket edeceği ve operasyona ne zaman başlayacağı kararı kalıyor.

İşte AP'nin yayınladığı bu fotoğraf da, Türkiye'nin sınır ötesi bir operasyon için hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.
kaynak:ensonhaber
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla