Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2007, 08:58   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Demiroren'den Atak

Demirören Grubu'ndan müthiş atak
Yılların LPG üreticisi Demirören Şirketler Grubu, akaryakıt dağıtım şirketi kurmak üzere lisans aldı. Sektörde Demirören Grubu'nun bir şirketi satın alarak büyüyeceği konuşuluyor..

Türkiye'nin ilk LPG şirketi Milangaz'da yarım yüzyıla doğru ilerleyen Demirören Şirktetler Grubu, 'akaryakıt dağıtım' işine de adım attı. Geçtiğimiz haftalarda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvurarak akaryakıt dağıtım şirketi lisansı alan Demirören Grubu, Otogaz istasyonlarından sonra akaryakıt dağıtım istasyonlarında da büyümeye hazırlanıyor. Sektörde dolaşan söylentilere göre Demirören Grubu, tek tek istasyonlar satın almak ve açmaktan nispeten küçük ölçekteki bir akaryakıt dağıtım istasyonu ağını satın alarak bir anda büyümek istiyor. Türkiye'nin ilk LPG şirketi Milangaz'ı 47 yıl önce kuran ve bugün yaklaşık 28 dolum tesisi, 10 bini aşkın ana ve tali bayisi olan Demirören Grubu, otogaz sektöründe de kendi istasyonları ve diğer istasyonlar bünyesinde faaliyet gösteriyor. Ancak yasalara göre Otogaz bayileri ile akaryakıt dağıtım istasyonları aynı çatı altında bulunamıyor. Bu nedenle akaryakıt dağıtım istasyonlarının bunlardan bağımsız olarak kurulması gerekiyor. EPDK'ya yapılan lisans başvurusundan kısa bir süre sonra izni alan Demirören Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cömert, akaryakıt dağıtım lisansı aldıklarını doğrulayarak, "Henüz lisans olurunu aldık. Bundan sonra atılacak adımları açıklamak için erken" yorumunu yapıyor.

KÂRLILIK YÜKSEK
Demirören Grubu'nun halen faaliyette olan bir dağıtım şirketini bünyesine alabileceği söylentileri dolaşırken, daha önce Moil'i almak isteyen Rus Lukoil'in de kendine yeni bir partner bulduğu dile getiriliyor. Son yapılan başvurularla birlikte sektörde sayısı 50'yi bulan akaryakıt dağıtım şirketlerinin neden böylesine ilgi gördüğü sorumuza sektör temsilcileri, "Kârlılık yüksek" yorumunu yapıyor. Sektörün önde gelen temsilcilerinden bir yetkili, "Yeni baştan bayilik kuracağım, bu işten para kazanacağım gibi bir mantık burada olmaz. İmar izni, şu izni, bu izni, büyümek yıllar alır. Bunun için sektöre yeni adım atanlar var olan şirketlerin peşinde. Akaryakıt istasyonları bundan beş yıl önce yüzde 3.5 kazanıyordu. Bugün ise kazançları yüzde 8'lerde. Benzin tüketimi düşse de motorin tüketimi artıyor. Bir de bizde modadır, neresi kârlı ise oraya bir anda yatırımlar yığılır"diyor
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla