Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2007, 17:47   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Kayıp askerler için yardım edebiliriz"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, Hakkari'de haber alınamayan 8 askerle ilgili olarak, talep gelmesini durumunda üzerine düşenlerini yapacaklarını söyledi.

Türk: "Tüm evlatlarımıza rahmet diliyorum"

Demirtaş, "Kayıplarla ilgili herhangi bir talep partimize gelirse bunu değerlendiririz" dedi. DTP Eş Başkanı Nurettin Demirtaş, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Genel Sekreter Dr. Altan Ayaz'ı parti genel merkezinde kabul etti. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesi ve 8 askerden de haber alınamamasını değerlendirdi. Demirtaş, Genelkurmay Başkanlığı'nın kayıplara ilişkin resmi bir açıklama yaptığını, ancak kendilerinin bu kayıplarla ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Demirtaş, "Dileriz ki kaybolan askerlerin de hayatları kurtulur. Daha fazla acılara da sebebiyet vermemesi diliyoruz. Kayıplarla ilgili olarak herhangi bir talep partimize gelirse bunu değerlendiririz. Her koşulda insan hayatı bizim için kutsıldır. Onun korunması için bugüne kadar olduğu bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.


Sivil toplum örgütü temsilcileri de 3 Kasım da düzenleyecekleri 'Özgür Demokratik ve Eşitlikci bir Türkiye' adlı miting için diğer partilerle de görüşmeler yaptıklarını ve DTP'den bu söz konusu miting için destek istediklerini ifade ettiler.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla