Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2007, 01:55   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow ilginc Bulusma

23 Ekim 2007 00:19 SalıFLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...
SAAT: 23.30... YER: İSTANBUL POLAT OTEL... MEDYA DÜNYASININ İKİ ÖNEMLİ İSMİ VE TAYYİP ERDOĞAN'A YAKINLIĞI İLE TANINAN İŞ ADAMI BİRARAYA GELDİ ! SÜPRİZ BULUŞMANIN PERDE ARKASINDA NE VAR? İŞTE GECENİN SICAK GELİŞMESİ !

Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan, Star Gazetesi ve Kanal 24'ün Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ile Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile tanınan işadamı Hasan Doğan bir araya geldi.

BİRLİKTE ÇIKTILAR

Saat 23.30'a doğru geceyarısı İstanbul Polat Otel'den çıkan Ergun Babahan, Hasan Doğan ve Mustafa Karaalioğlu'nun Sabah'ın satışını konuşup konuşmadığı merak konusu oldu. Bu görüşme Murdoch'un ATV ve Sabah'a talipli olduğu yönündeki açıklamayı teyit eder nitelikte. Nazif Zorlu'nun sahibi olduğu Vestel bu ihaleye girme telkinlerine sıcak bakmamıştı.

SANCAK VE DOĞAN İŞBİRLİĞİ

Geçtiğimiz günlerde Aydınlık dergisi, Star'a ortak olarak medya sektörüne giren Sancak'ın Sabah ATV ihalesi ile ilgili olduğunu yazmış, bu haber Sancak tarafından da doğrulanmıştı.

2 MİLYAR CİRO VAR

Sancak, Türkiye'de 2 milyar dolar civarında ciro yapan ve ilaç dağıtımının yüzde 40'ını kontrol eden Hedef Alliance'ın da sahibi.
Sancak aynı zamanda TÜSİAD yönetim kurulu üyesi.
Ethem Sancak, Sabah ve ATV'ye talip olduğu yönündeki bilgileri Aydınlık'a doğrularken, ''Evet talibiz, paramız yeterse alacağız'' diye konuşmuştu.

Sancak'ın dışında Sabah ve ATV'ye talip olan ve AKP'ye özellikle de Tayyip Erdoğan'a yakınlığı dikkat çeken diğer işadamlarının da isimleri şöyle:

Cüneyd Zapsu, Cihan Kamer, Remzi Gür, Hasan Doğan, Akın İpek, Albayrak Grubu, İmam Altınbaş, Saffet Ulusoy

MURDOCH'U DOĞRULAYAN GÖRÜŞME

Polat'ta Sabah zirvesi Medya Devi Murdoch'un Sabah ve ATV'ye talipli olduğu yönündeki açıklamasını teyit eden bir gelişme. Bilindiği gibi Nazif Zorlu'nun sahibi olduğu Vestel Sabah ve ATV'nin satın alınması telkinlerine sıcak bakmamıştı.

Murdoch'tan ATV açıklaması Milliyet'te yar almıştı.
Murdoch'a ait News Corporation'dan satışa ilişkin bir açıklama yapıldı.

İlk kez Milliyet'in duyurduğu, ABD'li medya patronu Rupert Murdoch'ın atv - Sabah ihalesi için şirket kurduğu haberiyle ilgili olarak Murdoch'a ait News Corporation'dan bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, News Corporation'ın ihaleye girmeyi düşündüğü ve ihale için 'İştirak Radyo ve Televizyon' şirketinin kullanılabileceği belirtildi.

Açıklamada, avukat Ece Güner'in, bu şirketin geçici Türk hissedarı olduğu, nihai Türk hissedar belirlenene kadar görev yapacağı, ihaleye girme kararı verilirse mevcut hissedarlık yapısının değişeceği kaydedildi. Ayrıca, Engin Güner'in Fox TV Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ve şirkette yüzde 4 hissesi bulunduğu belirtildi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla