Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 17:36   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Şok ! Barzani Tusiad Uyesi Cikti...

ŞOK! BARZANİ TÜSİAD ÜYESİ ÇIKTI...

KanalA TV’de gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu “Görüş Farkı” programına katılan MİT eski mensubu Mahir Kaynak, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.
25 Ekim 2007 Perşembe



Kaynak, ABD’nin Kuzey Irak’tan çekilerek bu bölgeyi Türkiye’ye bırakacağını söyledi. Karşılığında ise Türkiye’nin gözetiminde Kürt Devleti kurulacağını iddia etti. Kaynak, “PKK tasfiye edilecek. Türkiye ve ABD ortak operasyon yapacak.ABD’nin isteği, Türkiye’nin rızası ile Kürt Devleti kurulacak. Bu Türkiye’nin aleyhine olmaz. Türk askeri de Kuzey Irak’ta kalacak”dedi. Mahir Kaynak, önümüzdeki günlerde Murat Karayılan gibi PKK elebaşlarının tıpkı APO gibi paketlenerek Türkiye’ye teslim edileceğini de söyledi. İşbirlikçi olan Talabani ve Barzani’nin işini bizzat ABD’nin bitireceğini de ifade eden Mahir Kaynak’ın bir çarpıcı öngörüsü de “Ticarete meraklı olan Barzani TÜSİAD’a üye olabilir” oldu.

TALABANİ’YE VERİLEN SİLAHLARA ÇİP YERLEŞTİRİLDİ

Programda bir başka çarpıcı açıklama da Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu’ndan geldi. Orakoğlu, PKK’ya karşı en kapsamlı operasyonların yapıldığı 1990’lı yıllarda Talabani ve Barzani’ye Türkiye tarafındanverilen silahlarla ilgili tarihi bir sırrı açıkladı: “Bu silahların içine çip yerleştirmiştik. Bu çiplerle silahların nerede olduğunu uydudan tesbit edilebiliyordu. Bu sayede öğrendik ki Talabani’ye verdiğimiz silahlar PKK’ya geçmiş. Keşif kontrolü yapan uçaklarımız sinyalleri alınca havadan vurdu. O dönem bazıları Talabani ve Barzani’yi dost zannediyordu ama öyle değillermiş”

Birbirinden çarpıcı açıklamaların olduğu programın tekrarı bu akşam saat 24.30’da Kanala’da tekrar yayınlanacak.

ABD, BESLEDİĞİ KURBANI(TALABANİ-BARZANİ) KESECEK

Prof.Dr. Mahir Kaynak, Bülent Orakoğlu, A.Ü.SBF Öğretim Üyesi Doç.Dr. Çağrı Erhan ve Çankaya Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ramazan Gözen’in katıldığı “Görüş Farkı” programı birbirinden ilginç açıklamalara sahne oldu. Prof.Dr. Kaynak, Özal döneminde gündeme gelen paylaşımın şimdi gerçekleşeceğini ileri sürdü.

Mahir Kaynak, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik hassasiyetinin ABD tarafından çok iyi anlaşıldığını belirterek, ABD Irak’tan çekilirken yerine iyi bir koruyucu bırakacağını ileri sürdü.

Irak’ta Barzani ve Talabani’nin kredisini kredisini bitirdiğini ileri süren Kaynak, dünyanın tepkisini çeken bu ikiliyi bundan sonraki dönemde zor günlerin beklediğini ileri sürdü. Barzani ve Talabani’nin çevre ülkeler tarafından büyük tepki çektiğini işbirlikçi olarak bilinen bu ikilinin akıbetinin de tüm işbirlikçiler gibi olacağını ileri sürdü. Kaynak, “İşbirlikçi kullanılır ve atılır.” dedi. Kaynak, Amerikan yönetiminin Barzani ve Talabani’yi kurbanlık seçtiğini beslenip palazlandırıldığını artık kesilme vaktinin geldiğini söyledi.

TÜRK ASKERİ KUZEY IRAK’A GİRECEK VE ORDA KALACAK

Kaynak, Kuzey Irak’a yönelik operasyon konusuna da değinerek Türkiye’nin Kuzey Irak’a gireceğini ABD’nin buna ses çıkarmayacağını belirterek şu iddiada bulundu “ Türk askeri oraya girdiğinde geri dönmeyecek. Terör örgütü arkasında destek olmadığı anda bitmiş olacak. ” dedi. Kaynak ilginç bir iddiada daha bulundu: ABD orada kurulan Kürt yönetiminin güvenliğini de Türkiye’ye yaptırılacağını buna karşılık da orada bazı bölgelerin Türkiye’nin yönetimine bırakabilecek.

kaynak:turktime

Konu Adelaar tarafından (25-10-2007 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir..
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla