Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2007, 09:54   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sigara'yla Benzine Zam...

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARClick the image to open in full size.İlk zam sigarayaClick the image to open in full size.Elektrik fiyatı önce artırılacak sonra otomatiğe bağlanacakClick the image to open in full size.'Enerji faturası 30 milyar doları aşacak'
Sigara ve benzine zam

Sigara ve benzinde vergi artışı için düğmeye basıldı. İlk zam, paket başına 10-15 Ykr olarak sigaraya gelecek. Hedef, 800 milyon YTL gelir.



Özellikle sigara tiryakileri bu habere çok kızacak. Çünkü sigaraya zam için düğmeye resmen basıldı. 2008'de vergilere 4-5 milyar YTL ek gelir elde etmek isteyen Maliye, ilk zammı sigara ve benzine yapıyor.

AKARYAKITA DA ZAM
Önümüzdeki hafta paket başına 10-15 Ykr zam yapacak olan sigara üreticilerini, 5-10 puanlık ÖTV ile akaryakıt düzenlemeleri izleyecek.


***

İlk zam sigaraya

Sigara ve benzinde vergi artışı için düğmeye basıldı. İlk zam, paket başına 10-15 YKr olarak sigaraya gelecek. Hedef, yıl sonuna kadar 800 milyon YTL gelir.

Ekonomi yönetimi, 2008 yılında vergi gelirlerinde 4-5 milyar YTL ek gelir elde edilmesi için harekete geçti. Ek gelir için sigara ve akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı planlayan Maliye, ilk adımı sigara ile atıyor. Tütün ve tütün mamulleri üzerinden alınan maktu oran 1.40'tan 1.55'e çıkarılıyor. Maliye, sigara paketi başına 10-15 YKr'lik zamla yıl sonuna kadar yaklaşık 800 milyon YTL gelir elde etmeyi planlıyor.

SIRADA BENZİN VAR

Maliye, önceki gün sigara üreticileri ile yaptığı görüşmede sektör temsilcilerinin nabzını tuttu. Yapılan görüşmenin ardından zam kesinleşti. Kararnamenin gelecek hafta yayımlanması bekleniyor. Akaryakıtta da benzeri şekilde 5-10 puanlık bir ÖTV artışı planlanıyor. Bu da benzin fiyatlarında yüzde 1.79-3.58, motorin fiyatlarında da yüzde 2.63-5.26 oranında artışa yol açacak. Maliye'nin, başta ÖTV olmak üzere yeni vergi düzenlemeleri bugün yapılacak olan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda masaya yatırılacak.

Hazal ATEŞ/ANKARA
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla