Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-10-2007, 18:41   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
YİNE 150 KİŞİ YİNE PUSU YİNE KUZEY IRAK

Sınırda PKK'lılarla sıcak temas
Click the image to open in full size.HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca ve İkiyaka bölgelerinde operasyonlarını sıklaştıran birlikler, önceki gece geç saatlerde kalabalık PKK'lı grubuyla karşılaştı. Yaklaşık 1 saat süren sıcak temasın ardından, teröristler Kuzey Irak’ın iç kesimlerine kaçarak izlerini kaybettirdi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 12 askeri şehit eden, 16 askeri yaralayan ve 8 askeri kaçıran PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Mehmetçik, önceki gün saat 22.00 sıralarında Dağlıca ve İkiyaka bölgelerinde 150 kişi oldukları tahmin edilen terörist grupla karşılaştı. ‘Dur’ ihtarından sonra başlayan sıcak çatışma 1 saat sürdü. Teröristlerin, gecenin karanlığından ve bölgenin dağlık yapısından yararalanarak Kuzey Irak’ın iç kesimlerine doğru kaçarak izlerini kaybettirdiği belirtildi. Bölge, sabaha kadar yoğun top atışına tutuldu. Teröristlerin kaybı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, operasyonlar sürüyor.

Bu arada Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde derin bir sessizlik hakim. Askerler her zamanki gibi yol kenarlarındaki mayın arama tarama çalışmalarını sürdürürüken, helikopterlerin kalkış yaptığı 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’nda da sessizlik var.

Fahrettin GÖK- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA DHA
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla