Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2007, 09:35   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon8 Bugün Çağısalar Gider mi?

BUGÜN ÇAĞIRSALAR GİDERİM

Askerliği ile ilgili tartışmalarla gündeme gelen Tümer Metin teröre öfkeli

Click the image to open in full size. Fenerbahçeli milli futbolcu Tümer Metin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilgili bakanlıklara sunulan, profesyonel futbolcuların askerliğinin 38 yaşına dek ertelenebilmesini de içeren yeni yasa taslağı konusunda, "Asker veya futbolcu olarak, ne şekilde olursa olsun, bu ülkeye hizmet benim asli görevimdir" dedi.
Tümer, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, tasarı yasalaştığında, birçok sporcunun bundan yararlanacağını kaydederek, "Bu kanundan sadece Tümer Metin’in istifade edeceğini düşünmek ve olayı böyle görmek, insani bir yaklaşım değil. Asker ya da futbolcu olarak, ne şekilde olursa olsun, bu ülkeye hizmet benim asli görevimdir. Ben bir Türk vatandaşıyım. Son günlerde millet olarak inanılmaz üzüntüler yaşıyoruz. Bugün beni çağırsınlar, hemen giderim" açıklamasını yaptı.

ASKERLİK YAŞI '38'
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilgili bakanlıklara sunulan kanun tasarısı taslağına göre, milli sporculara yeni askerlik düzenlemesi getiriliyor.
Çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağına göre, olimpiyat oyunları, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk 3 dereceye girenler, (A) büyükler milli takım kadrolarında yer alan sporcular ile profesyonel 1. ve 2. futbol liglerinde yer alan takımların kadrolarında bulunan futbolcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tehir edilebilecek.
İncelenmek üzere bir çok kurum ve kuruluşa da gönderilen, çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağına göre ayrıca, 3 ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında en üst 2 ligde yer alan takımlar ile en az 2 ligi bulunan spor dallarında en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcuların askerliklerinin de 38 yaşına ertelenebilmesi söz konusu olacak.

AOÇ ARAZİSİ ÜZERİNDEKİ SPOR TESİSLERİNDEN GSGM SORUMLU
Yasa tasarısı taslağına göre, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki spor tesislerinden sorumlu tek yetkili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olacak.
Taslağa göre, ilgili maddedeki değişiklik şöyle:
"AOÇ arazileri üzerinde bulunan spor tesisleri ve müştemilatı, Atütürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle 49 yıl süre ile bedelsiz olarak GSGM’ye tahsis edilebilir.
Tahsis edilen spor alanlarının spor hizmet ve faaliyetlerinde kullanılmak kaydıyla spor kulüplerine veya spor federasyonlarına devri ve amaca uygun kullanımlarını teminen her türlü tedbirin alınması, denetiminin yapılması ve gerektiğinde de tahsislerin kaldırılması konusunda GSGM yetkilidir."
Milliyet
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla