Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2007, 23:00   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ersun Yenal la ilk galibiyet

Yanal ile ilk galibiyet: 2-1

Turkcell Süper Lig'in 11. hafta açılış mücadelesinde Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Ankaraspor'u konuk etti ve maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Karadeniz temsilcisini galibiyete taşıyan goller 35. dakikada Umut Bulut ve 63. dakikada Ceyhun'dan gelirken, Ankaraspor'un tek golü 90+2'de Trabzonsporlu Hüseyin'in kendi kalesine atmasıyla geldi. Bu sonucun ardından Ersun Yanal yönetimindeki ilk lig maçından galibiyetle ayrılan Trabzonspor, puanını 16'ya yükseltti. Hikmet Karaman yönetimindeki Ankaraspor ise 7 puanda kaldı.
CESUR ANKARASPOR
Ziya Doğan'ın yerine Ersun Yanal'ın gelmesinin ardından ilk lig maçına çıkan Trabzonspor, aynı zamanda Avni Aker'deki seyircisiz oynama cezasını da bu maçla tamamlıyordu. Bordo-Mavili ekip maça istekli başladı ancak Ankaraspor'un ev sahibini orta sahada karşılaması ve cesur oyunu nedeniyle, ilk yarım saatlik bölümde rakibine üstünlüğünü kabul ettiremedi. Bu dakikaya kadar sadece Umut Bulut'un 14. ve 27. dakikalarda kaçırdığı pozisyonlarla rakip kalede tehlike yaratabilen Trabzonspor, 30. dakika itibariyle Yattara'nın bulunduğu sağ kanadı daha çok kullanmaya başladı ve ataklarını bu kanattan yaptı. Ancak Ankaraspor'un rakibini ileride pres yaparak karşılaması, ev sahibi ekibi organize atak yapmakta sıkıntıya soktu.
UMUT ATTI DERTLER BİTTİ
Trabzonspor'un tamamen sağ kanada yönlenmesi, golün buradan geleceğini işaret etti adeta... Yattara'nın istekli futboluyla birlikte adeta sağ tarafı otobana çeviren Trabzonspor, bu kanattan üst üste ortalar yaptı. Ankaraspor'dan Hürriyet'in de buna engel olamayışı üzerine Trabzonspor golü buldu. Maçın 35. dakikasında yine sağ kanattan Yattara'nın ortasına çok iyi yükselen Umut Bulut, köşeye şık bir kafa vuruşuyla Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından Ersun Yanal'ın yaşadığı büyük sevinç dikkatlerden kaçmadı. Kalan 10 dakikalık kısımda iki ekibin de gol bulma çabaları sonuç vermeyince maçın ilk yarısı 1-0 sona erdi.
ANKARA BAŞLADI TRABZON BİTİRDİ
Maçın ikinci yarısına iyi başlayan taraf Ankaraspor'du. Özellikle ilk 15 dakikalık kısımda konuk ekibin Necati ile, Tita ile Adem ile yakaladğı birçok gol pozisyonu vardı. Yattara, Gökdeniz ve Umut gibi hızlı hücum oyuncularına sahip Trabzonspor ise bu dakikalarda kontra atağa dönük bir futbol sergiliyordu ve bu oyunlarının sonucunu 63. dakikada aldılar. Sağdan hızlı gelişen Trabzonspor atağında Yattara ortaladı, Umut'tan seken topa Ceyhun dokundu ve ev sahibini 2-0 öne geçirdi. İyi oynayan, basklı oynayan taraf Ankaraspor'du fakat golü bulan takım Trabzonspor oldu. Bu golün ardından Ersun Yanal da derin bir 'Oh' çekti.
KONTROL TAMAM!
Skorun 2-0'a gelmesiyle birlikte Trabzonspor ağırdan almaya başladı. Oyundaki kontrolü sağlayan Karadeniz temcilcisi, zaman zaman geriye çekildi ve tıpkı ikinci golde olduğu gibi kontra ataktan pozisyon aradı. İki ekibin de kalan yarım saatlik pozisyonda önemli şansları oldu. Ankaraspor'dan Hürriyet'in bir şutu direkten dönerken, Trabzonspor'da da Ceyhun'un vuruşlarında kaleci Senecky başarılıydı. Ankaraspor'un uzatma dakikalarında Hüseyin'in kendi kalesine attığı gol ile farkı bire indirmesine rağmen üstünlüğünü kaybetmeyen Trabzonspor maçtan 2-1'lik galibiyet ile ayrılmayı başardı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
11. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Ceyhun çalımlarla ceza sahasına girdi. Yerden kale çizgisine paralel gönderdiği topa arkadan gelen Umut Bulut yetişemedi.
25. dakikada Yattara rakibinden sıyrılarak aut çizgisine indi. Geriye çıkardığı topla buluşan Umut Bulut'un vuruşunda top auta gitti.
34. dakikada gelişen ev sahibi takım atağında Gökdeniz'in sağdan getirip geriye çıkardığı pozisyonda Mustafa Keçeli topun gelişine set vurdu, kaleci Senecky üzerine gelen topu kornere çeldi.
35. dakikada Yattara'nın sağdan ceza sahasına ortaladığı topa Umut Bulut'un kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 1-0
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada gelişen misafir takım atağında Hamilton ceza sahası içinde Tita'ya pasını aktardı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Tita'nın vuruşunda top kaleci Ahmet Şahin'in kucağında kaldı.
60. dakikada Trabzonspor ceza sahası önünde oluşan karambolde son dokunan Erhan Albayrak'ın vuruşunda top dışarı çıktı.
62. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Yattara'nın sağdan yaptığı ortada Umut'tan seken topu Ceyhun filelere gönderdi. 2-0
73. dakikada gelişen Ankaraspor atağında ceza yayı üzerinde topla buluşan Hürriyet'in sert şutunda Trabzonspor defansından seken top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
81. dakikada Yattara'nın sağ taraftan yaptığı ortada oyuna yeni giren Ferhat'ın kafa vuruşunda kaleci Senecky güçlükle topa hakim oldu.
82. dakikada kalecinin ileri çıktığını gören Ceyhun yaklaşık 40 metreden topu kaleye gönderdi. Senecky topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
90+2'de Ankaraspor'un kullandığı korner atışı sonrası Mehmet Yılmaz, topu tekrar kale sahasına gönderdi. Kale sahası içinde Hüseyin ile birlikte topa yükselen Erhan Albayrak'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu 2-1
STAT: Avni Aker
HAKEMLER: Halis Özkahya, Muhittin Gürses, Şahan Yılmaz
TRABZONSPOR: Ahmet Şahin, Serkan Balcı, Tayfun Cora, Tolga Seyhan (Çağdaş dk. 72), Mustafa Keçeli, Hüseyin Çimşir, Ayman, Ceyhun Eriş, Gökdeniz (Ferhat dk. 80), Yattara, Umut Bulut (Ergin Keleş dk. 88)
YEDEKLER: Jefferson, Risp, Erdinç, Celaleddin
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
ANKARASPOR: Senecky, Erhan Albayrak, Tita (Ferdi dk. 67), Özer Hurmacı, Emre Aşık, Adem Koçak (Bilal dk. 74), Hamilton, Hürriyet Göçer, Batak, Mehmet Yılmaz (Tayfun dk. 80), Necati Ateş
YEDEKLER: Ramazan, Murat Tosun, Ediz, Dias
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
GOLLER: Umut (dk. 35), Ceyhun (dk. 62), Erhan Albayrak (dk. 90+2)
SARI KARTLAR: Hürriyet (Ankaraspor) Hüseyin, Tolga (Trabzonspor
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla