Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2007, 12:19   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yüksek Kaliteli Webcam Sohbeti

Yüksek Kaliteli Webcam Sohbeti Cumartesi, 03 Kasım 2007 Click the image to open in full size.
Yıllardır kaliteli kameralar üreten Logitech ile uzun süredir internet üzerinden iletişim hizmeti veren Skype; ikisi bir araya gelirse neler olur dersiniz?

Skype ve Logitech işbirliği ile sağlanacak olan yeni video konferans seçeneği günümüz standartlarını zorluyor. Yeni nesil Skype üzerinden görüntülü görüşme, 640 x 480 çözünürlüğünde 30 kare / saniyelik kaliteye sahip. Fakat bu kalitede görüşme yapabilmek için donanım ve yazılım olarak hazır olmanız gerekiyor. Gereklilikleri sizler için değerlendirdik.


Bu Yeni Sistem İçin Gereksinimler Nedir?

İlk etapta sadece Logitech'in yeni nesil QuickCam Pro 9000, QuickCam Pro for Notebooks ya da QuickCam Orbit AF modellerinden birine sahip olmanız şart koşuluyor. Bilgisayarınızda (tahminen video kodlama yetenekleri için) çift çekirdekli herhangi bir işlemci ve geniş bant bir internet bağlantısını da edindiğiniz zaman donanımsal olarak bu yeni iletişim şekline hazır oluyorsunuz.

Click the image to open in full size.

Yazılım tarafında ise Logitech'in sitesinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz QuickCam yazılımının son sürümü ve Windows için Skype 3.6 veya daha üst sürümünün sisteminizde yüklü olması gerekiyor. Eğer çift çekirdekli bir işlemciniz varsa geriye sadece Logitech'in biraz önce bahsettiğimiz modellerinden birini satın almanız gerekiyor. Onların da yurtdışı fiyatları ise 99 ile 129 dolar arasında değişiyor.

Başka Seçenekler Var mı?

Benzer kalitede video konferanslar için normal şartlarda HP, Cisco ya da Microsoft'un 3000 dolarlık kameralarını satın almanız gerekiyor. Fakat bu yeni imkanla birlikte aynı kalite olmasa da sıradan video konferanslara göre oldukça yüksek kalitede görüntülü haberleşme için düşük bir maliyet söz konusu oluyor.


Tam Ekran Görüntülü Haberleşme

Özellikle Skype ile görüşme yaparken tam ekran görüntülü haberleşme seçeneğini seçtiğinizde sanki karşınızdakiyle eski kalitede konuşmaya kıyasla çok daha farklı bir şekilde konuşuyormuşsunuz gibi bir hava oluşuyor. Sevdikleri uzaklarda olan ve devamlı görüntülü haberleşmeyi kullananların bir an önce bu yeni sisteme geçmelerinde yarar var.



Bilgi için: Skype
Yazan: Güren Gürsel
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla