Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2007, 18:07   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'PKK ile mücadelede Fransa Türkiye'nin yanında'

Fransa, PKK tarafından rehin tutulan sekiz Türk askerinin dün serbest bırakılmalarından memnuniyet duyduğunu belirterek “PKK’ya karşı mücadelede Türkiye’nin çabalarının yanında yer almaktadır. Kuzey Irak’ın bu terörist hareket tarafından geri üs olarak kullanılması kabul edilemez” dedi.


Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı Sözcüsü, sekiz askerin serbest bırakılmasını olumlu karşılandığı vurguladı. Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in, İstanbul’da gerçekleştirilen Irak toplantısında Türk meslektaşıyla yaptığı görüşmeyi anımsatan Sözcü, “Fransa, PKK’ya karşı mücadelede Türkiye’nin çabalarının yanında yer almaktadır. Kuzey Irak’ın bu terörist hareket tarafından geri üs olarak kullanılması kabul edilemez” dedi.

Krize siyasi ve diplomatik çözümler bulmak amacıyla Ankara, Washington ve Bağdat arasında bu konuda başlatılmış istişarelerin sürdürülmelerini desteklediklerini belirten Sözcü, “Türk ordusunun sınır ötesine gerçekleştireceği bir operasyonun, bölgede zaten son derece hassas olan istikrarsızlığı daha da arttıracağı konusundaki düşüncemizi hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla