Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2007, 12:40   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cavcav'a hapis cezası

Cavcav'a hapis cezası

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'a, karıştığı bir trafik kazasıyla ilgili olarak görülen davada, 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
Mahkeme daha sonra bu cezayı 12 bin 100 YTL adli para cezasına çevirdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına İlhan Cavcav'ın avukatı Gökçen Kaya, kazaya karışan diğer aracın sürücüsü sanık Ahmet Esmeray ve avukatı katıldı. Duruşmada söz alan Cavcav'ın avukatı Kaya, bilirkişi raporuna itiraz ederek bu raporun çelişkilerle dolu olduğunu savundu. Müvekkili Cavcav'ın gerek kaza sırasında, gerekse kazadan sonra insani sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Kaya, mahkemeden beraat talebinde bulundu. Duruşmada söz alan sanık Esmeray da mahkemeden beraat talebinde bulundu.
Kararını açıklayan mahkeme, İlhan Cavcav hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'taksirle bir kişinin ölümüne sebep olmak suçunu' düzenleyen 85/1. maddesi uyarınca 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra cezada indirim uygulayarak Cavcav'ın cezasını 1 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme daha sonra bu cezayı da 12 bin 100 YTL adli para cezasına çevirdi. Cavcav ile birlikte yargılanan diğer sanık Ahmet Esmeray da aynı cezaya çarptırıldı ve cezası yine 12 bin 100 YTL adli paraya çevrildi.

06.11.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : İHA
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla