Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2007, 19:36   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow TRT'nin başına geçmek için iki süpriz isim yarışacak!!!

TRT'nin başına geçmek için iki süpriz isim yarışacak!!! İşte o adaylar!!! TRT Genel Müdürlüğü için sürpriz bir isim ortaya çıktı. Ünlü bir gazeteci olan isim kim?
Click the image to open in full size.
Kulislere göre, TRT'nin başına geçmek için iki aday yarışacak: Birincisi . cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez kararnamesi geri çevrilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, ikincisi ise gazeteci Mehmet Barlas.

TRT Genel Müdürlüğü'nde 1 Ağustos 2005 tarihinden itibaren vekaleten bir genel müdür, Ali Güney oturuyor.

Şenol Demiröz'ün emekli olmasıyla boşalan Genel Müdürlük koltuğu için başvurular 9 Kasım'da doluyor.

TRT Genel Müdürlüğü için şu ana kadar 16 isim RTÜK'e resmi başvuruda bulundu. Ancak aday olması halinde Müdürlüğüne kesin gözüyle bakılan İbrahim Şahin henüz adaylığını açıklamadı. Hükümet tarafından da henüz resmi aday olarak ilan edilmedi. AKP Hükümeti'nin en gözde bürokratı olan Şahin'in, daha önce olduğu gibi Hükümet tarafından "son dakikada" aday gösterileceği konuşuluyor.

TRT Genel Müdürlüğü için Hükümet çevrelerinde konuşulan sürpriz isim ise gazeteci-yazar Mehmet Barlas. NTV'de Emre Kongar ile 'Yorum Farkı' programını yapan ve Posta gazetesinde günlük yazılar yazan Mehmet Barlas, İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü döneminde Haber Dairesi Başkanlığı yapmıştı. Ancak Mehmet Barlas'ın da RTÜK'e henüz bir resmi başvurusu bulunmuyor. Mehmet Barlas'ın ismi üzerinde bir uzlaşma sağlanması halinde Hükümetin adayı olarak RTÜK'e bildirilmesi bekleniyor.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla