Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-11-2007, 14:10   #1
artemis1903
 
artemis1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
''İnadına Beşiktaş''Harika bir yazı yazmış mutlaka zaman ayırıp okuyun!!

İnadına Beşiktaş
O gece ben de oradaydım. Anfield Road Stadı’nın muhteşem tribünlerinde yerimi aldım. İtiraf etmeliyim ki hayatımda ilk kez, Beşiktaş’ı, maç bitmeden yalnız bıraktım. Çünkü gördüğüm, tanık olduğum olay, ağır bir yenilgi değildi. Benim tanık olduğum, bu kulübü, Beşiktaş’ı, yüz yıllık onuru göz göre göre yakan, yıkan insanların yaptıklarının bir sonucuydu.
Bu yazıya isyan cümleleriyle başlayabilirdim. Bu yazıda, Beşiktaş’ı bu günlere getirenlere ağzıma gelenleri söyleyebilirdim. Bu yazıya, çok duygusal tepkilerle devam edebilirdim. Ama yapmayacağım. Bu yazının başlığı ‘İNADINA BEŞİKTAŞ’.
Beşiktaş’ı bu kötü günlere getirenlere, Beşiktaş’a her fırsatta saldıranlara, Beşiktaş üzerinden prim yapanlara, 104 yıllık onura saldırmaya cesaret edenlere, Beşiktaşlılığı yok etmeye çalışanlara inat.
O gece, yılların birikiminin, kötü yönetiminin, saçmalamanın bir sonucuydu. Dayanamadım ve stadı terk ettim.
Sakın yanlış anlamayın, sonuç benim için çok önemli değil. 8-0 ya da 15-0. Hiç önemli değil. Çünkü, ‘sonuca yönelik taraftarlık olmaz.’ Sonuç önemli değil, çünkü sevginiz, tutkunuz, atacağınız golle doğru orantılı değildir. Ne yani, tuttuğunuz takım yenildiğinde daha az, yendiğinde daha mı çok seveceksiniz? Şöyle düşünün; “Çocuğunuz çok yaramazlık yaptığında, ya da karnesi zayıf notlarla dolu olduğunda, O’nu daha mı az seversiniz?” Bir başarısızlık, sizi tüm tutkularınızdan koparıp alır mı? Başkalarını bilmem, ama bir Beşiktaşlıyı, Beşiktaşlılık tutkusundan kimse koparıp alamaz.
Hatta Beşiktaş’ı bu kara günlere sürükleyen bu yönetim bile. Bu yüzden inadına Beşiktaş.
Bu satırların yazarı, ilk şampiyonluğunu 16 yaşındayken yaşamış biridir. Bu satırların yazarı, mahallesinde, sınıfında, çevresinde hiçbir Beşiktaşlı olmadığı halde, o onuru yaşamış biridir. Bu yaşadıklarımız ne ki?
Maalesef Beşiktaş, son yıllarda beceriksiz insanların elinde. Bırakın kriz yönetmeyi, sürekli kriz çıkarıyorlar.
Hakem rezaletine, Beşiktaş’a yönelik oyunlara karşı, misketleri çalınmış çocuk gibi davranıp, kendince yaygarayı basarak, sözde ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Yani krizin içinden kriz çıkarıyorlar ve olan yine Beşiktaş’a oluyor.
Hadi bunları da bir kalem geçelim. Öyle bir Başkan ki, ortaya çıkıp, bin türlü saçmalamanın ardından, “Taraftar tribüne gelmesin” diyiveriyor. Yani Beşiktaş’ı yerle bir eden zihniyet, Beşiktaşlılığımızı da elimizden almaya çalışıyor.
Beşiktaş yönetimi, yanlış ve işi bilmeyen insanların elinde olabilir. Ama Beşiktaşlılığa kimse ipotek koyamaz. Ne Liverpool hezimeti, ne hakem saçmalıkları, ne de galibiyeti kutsayıp, her türlü rezilliğe başvurarak saldıranlar.
Beşiktaş, beceriksiz insanların yönetiminde olabilir. Ama Beşiktaşlılığı kimse elimizden alamaz.
‘İNADINA BEŞİKTAŞ’
__________________
ÖLÜRÜM SANA KARTALIM
artemis1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla