Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2007, 12:11   #39
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

6 yeni film gösterime girdi

Altın Portakal Film Festivali’nden 6 ödülle dönen “Yumurta”nın da aralarında bulunduğu 6 yeni film, sinemaseverlerle buluştu.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun senaryosunu Orçun Köksal ile birlikte yazdığı “Yusuf Üçlemesi”nin son filmi “YUMURTA”, vizyona girdi. 44. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi film” dahil 6 ödül alan filmin baş rollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy paylaştı. Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Karabacak’ın da rol aldığı filmde, annesinin vefatının ardından doğduğu kasabaya dönen “Şair Yusuf”un yaşadıkları anlatılıyor.

Mesut Uçakan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği “ANKA KUŞU: BANA SIRRINI AÇ” da, bu hafta vizyona girdi. Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin, Gafur Uzuner, Fatih Hürkan, Rahmi Dilligil, Mahmut Hekimoğlu, Aysun Güven, Hilal Cansu Şahin’in kamera karşısına geçtiği film, çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul’da yaşamaya başlayan bir yönetmenin hikayesini konu alıyor.

Yönetmen Selma Köksal’ın Necla Algan ile birlikte senaryosunu yazdığı “FİKRET BEY”, yaşlı bir adamın işini kaybetmesi ve oğlunun da yurt dışına yerleşmesi üzerine yaşadıkları anlatılıyor. Filmde, Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan ve Deniz Sevinç rol aldı.

Bu haftanın yeni filmlerinden olan “ÇOK FENA - SUPERBAD”nın senaryosunu Seth Rogen ve Evan Goldberg yazdı, Greg Mottola yönetti. Baş rollerini Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen ve Bill Hader’ın paylaştığı filmde, liseden mezun olmak üzere olan iki gencin yaşadıkları ele alınıyor.

“There’s Something About Mary/Ah Mary Vah Mary” ve “Me, Myself and Irene/Ben, Kendim ve Sevgilim” ile “Dumb and Dumber/Salak ile Avanak” gibi çok izlenen güldürülerin yaratıcıları olan Bobby ve Peter Farrelly kardeşlerin son filmi “ŞIPSEVDİ - THE HEARTBREAK KID”, bu hafta vizyona girdi. Ben Stiller, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman, Carlos Mencia ve Rob Corddry’un kamera karşısına geçtiği film, müzmin bekar Eddie’nin evlilik macerasını seyirci ile buluşturuyor.

Oscar ödüllü yönetmen Robert Redford’un imzasını taşıyan savaş filmi ARSLANI KUZULARA - LIONS FOR LAMBS”, sinemanın dev isimleri Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise ve Andrew Garfield’ı bir araya getirdi. Filmde, West Coast Üniversitesi’ndeki iki öğrencinin idealist profesörleri Dr. Stephen Malley’in tavsiyesi üzerine yaptıkları ve Afganistan’daki savaşta başlarına gelenler ele alınıyor.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla