Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2007, 10:35   #1
taKi_bJk
 
taKi_bJk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Anadolu Üniversitesi

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

YUNUS EMRE KAMPÜSÜ

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.


HAKKINDA ;


Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampus niteliğinde olan, Yunusemre Kampusünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampusü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampustedir.

Bunun yanında Porsuk Meslek Yüksekokulu, yine şehir merkezinde; Bilecik Meslek Yüksekokulu, Bilecik Gülümbe Kampusünde; Bozüyük Meslek Yüksekokulu ise ilçe merkezindeki kendi binalarında eğitim vermektedirler.

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yükseköğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.

Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampuslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampuslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.

Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampusleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.

BİLGİLER ;


Kuruluş Tarihi:6 Kasım 1958
Öğrenim Dili:Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca
Üniversite Türü:Devlet
Fakülte Sayısı:12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor)
Devlet Konservatuvarı Sayısı:1
Yüksekokul Sayısı:6
Meslek Yüksekokulu Sayısı:4
Enstitü Sayısı:9
Araştırma Merkezi Sayısı:27
Öğretim Elemanı Sayısı:1.780
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı:23.000 (önlisans + lisans)
Lisans Üstü Öğrenci Sayısı:1.800 (yüksek lisans+doktora)
Açıköğretim Öğrenci Sayısı:1.050.000


İLETİŞİM BİLGİLERİ ;

Telefon, Faks, Web ve E-mail AdresleriTel: (0 222) 335 05 80
Faks: (0 222) 335 36 16
Web: http://www.anadolu.edu.tr
E-mail: [email protected]Posta AdresiYunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR
__________________
KIZLARIN GÖZÜ HEP YÜKSEKLERDE
ZENGİN PARALI ŞIK ERKEKLERDE
BİZİM ONLARDAN NE FARKIMIZ VAR
BEŞİKTAŞLIYIZ !
İŞTE O KADAR..

Konu taKi_bJk tarafından (12-11-2007 Saat 10:38 ) değiştirilmiştir..
taKi_bJk Ofline   Alıntı ile Cevapla