Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-11-2007, 15:16   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vederson: 'Fener haksızlığa uğruyor'

Fenerbahçe'nin Türk vatandaşı olan Brezilya asıllı futbolcusu Gökçek Vederson, sarı-lacivertli takımın maçlarda haksızlığa uğradığını düşündüğünü belirterek, ''Fenerbahçe'nin özellikle penaltılık pozisyonlarda haksızlığa uğradığını düşünüyorum'' dedi.

Vederson, Fenerbahçe Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, hakemlerin bazen 1-2 saniye içinde karar vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Biz nasıl kendi takımımızı cezalandırmamak için hata yapmamak zorundaysak, onlar da aynı şekilde iki takımı kötü etkilememek adına dikkatli olmak zorundalar ama işleri çok zor. Fenerbahçe'nin bu konuda, özellikle de penaltılık pozisyonlarda haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Örneğin Gaziantepspor'la yaptığımız Fortis Türkiye Kupası maçında, kale çizgisinden içeri giren topumuz gol olarak değer kazanmadı. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçımızda da Aurelio'ya yapılan mutlak penaltıyı da vermeyen sanırım yine aynı hakemdi.'' ''Gaziantepspor maçında, sayılmayan golün nedeniyle sonradan hakemin senden özür dilediği doğru mu?'' şeklindeki soru üzerine Vederson, şunları söyledi:

''Hayır, böyle bir şey olmadı. Gaziantepspor maçının hakemi bana böyle bir
söylemde bulunmadı. Ancak Kasımpaşa maçında böyle bir olay gerçekleşti. Maçta bana çok ağır bir faul yapıldı. Ancak sanırım hakem topa baktığı için bu faulü görmedi. Maç sonrası yanıma gelip 'Kusura bakma, sana yapılan faulü görmedim' dedi.''

''ROBERTO CARLOS BENİM İDOLÜMDÜ''
Vederson, R. Carlos ile birlikte oynayarak, bir rüyasını gerçekleştirdiğini söyledi. Roberto Carlos ile birlikte oynarken ondan birçok şey öğrendiğini belirten Vederson, ''Roberto Carlos ile birlikte oynamam konusunda 'Bir rüyam gerçek oldu' diyebilirim. Roberto Carlos benim için bir idoldü. Bana birçok şeyi gösteriyor, hem de tecrübesini benimle paylaşıyor. Böyle bir şans yakaladığım için de ayrıca çok mutluyum'' dedi.

Vederson, Fenerbahçe'de oynadığı mevkiye alışmada zorluk çektiğini
kaydederek, ''Tabii ki zorluklar oldu. Çünkü geride oynarken rakip kaleye yüzünüz dönük oluyor. Şimdi ise kaleye sırtım dönük oynuyorum. Ancak benim için asıl önemli olan takıma faydalı olma ve kazanma arzusudur. Ben bu arzuya sahibim. Bu da işimi kolaylaştırıyor. Kendi defansif özelliklerimi ve sert şutlarımı beğeniyorum. Ayrıca bizim takımda Edu ve Lugano da çok iyi defans oyuncuları'' diye konuştu.

''ZİCO'YU BABA GİBİ GÖRÜYORUM''
Vederson, Fenerbahçe'nin Brezilyalı teknik direktörü Zico'nun sarı-lacivertli takıma gelmesinde çok büyük bir payı olduğunu söyledi.

Zico'nun futbol oynarken bir dünya yıldızı olduğunu dile getiren Vederson,
şöyle devam etti:

''Zico, futbol hayatında hem Brezilya için hem dünya için büyük bir yetenekti. O bir dünya yıldızıydı. Şu an için teknik direktörüm olarak onu baba gibi görüyorum. Fenerbahçe'ye gelmemde onun çok büyük bir payı var. Roberto Carlos'la aynı takımda oynamakla rüyalarım nasıl gerçek olduysa, Zico'nun yönettiği bir takımda oynamakla da bir rüyam daha gerçek oldu.'' Vederson, takımda ağırlığın Brezilyalı oyunculardan oluşmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Özellikle sahada Brezilyalı oyuncuların alışık olduğu, topa sahip olma yüzdesine dayanan, pas yapan, bir futbol tarzı var. Bu nedenle takım içi uyum ve dil konusunda sorun yaşamıyoruz. Ancak bütün bu söylediklerim Brezilyalı olmayan diğer oyuncularımızla anlaşamadığımız anlamına gelmiyor tabii ki'' dedi.

''MİLLİ TAKIMDA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA MÜCADELE ETMEK İSTİYORUM''

Vederson, hedefleri arasında Fenerbahçe'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkartabilmek ve Türkiye şampiyonu yapabilmek olduğunu vurgulayarak, ''Sanırım 2-0 kazandığımız PSV Eindhoven maçından sonra gruptan çıkmak adına çok önemli bir avantaj sağladık. İki maçımız var. Alacağımız 2 puan bizi hedefimize götürecektir. Aynı zamanda milli takımla da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etmek istiyorum'' dedi.

Terör olayları ve Türk halkının bu olaylara verdiği tepkilerle ilgili bir
soru üzerine, Türk vatandaşı olan Vederson şunları söyledi:

''Ben de bu olayları üzülerek takip ediyorum. Bu terör ve savaş durumu çok
alışık olduğum bir şey değil. Ben çok barışçıl bir insanım, ama ne yazık ki,
dünyamızda hala böyle olaylar yaşanıyor. Umuyorum ki, bunlar en kısa zamanda son bulur. Zira duyduğum ve bildiğim kadarı ile Türk milleti barışçıl bir ulus. Ben de bir vatandaş olarak her şeyin en iyisine layık olduklarını düşünüyorum.''
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla