Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-11-2007, 19:34   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gencebay Ersoy'a fena patladı

Gencebay Ersoy'a fena patladı


Popstar Alaturka'da Gencebay Ersoy’a ''Sen sus artık'' diye bağırdı

Her hafta bir polemiğin yaşandğı ''Popstar Alaturka''da geçen pazar gecesi, jüri üyeleri Orhan Gencebay ile Bülent Ersoy’un tartışması geceye damgasını vurdu.

Yarışmacılardan Zeynep, ''Benzemez Kimse Sana'' ve ''Sensiz Olamam'' isimli parçaları seslendirdikten sonra jürinin yorumlarına geçildi. Müzikal konularda birbirine ters düşen ikiliden Bülent Ersoy, yarışmadaki finalistlerin Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Arabesk olmak üzere üç türü de eksiksiz bir şekilde söylemeleri gerektiğini savunurken, Gencebay, ''Bana göre bir müzik tarzına kabiliyeti olması yeterlidir. Türkü gırtlağı varsa ve o şekilde yetişmişse türkü söylemelidir'' dedi.

Bunun üzerine Ersoy ''Üç tarzı da okuyacak. Lamı cimi yok'' sözleriyle fikrinde ısrar etti. Gencebay’ın Ersoy’un açıklamalarına ''Cevap veriyorum'' dediği anda Bülent Ersoy’un ''Verme'' diye bağırmasıyla artan gerilim, Gencebay’ın ''Sen sus artık konuşma'' demesiyle doruğa tırmandı ve hemen reklama girildi.

RÖPORTAJ YASAK

Reklam arasında kulise geçen Orhan Gencebay canlı yayın başlamasına rağmen, ikinci reklam arasına kadar yarışmaya katılmadı. Programın yapımcısı ve sunucusu Osmantan Erkır ise basına ''Bu tür polemikler her programda olur ama ciddi bir şey yok'' açıklamasında bulundu.

Programın sonunda korumalara talimat veren yapımcı Erkır ve Orhan Gencebay, basının hiçbir şekilde soru sormamasını istedi. Gazetecilerin ''Osmantan Erkır’a ulaşın, biz ya Orhan Gencebay ile röportaj yapacağız, ya da bir daha buraya gelmeyeceğiz'' demesi üzerine korumalar telsizle Erkır’a ulaştı. Erkır, röportaja izin vermeyince korumalarla gazeteciler arasında itiş kakış yaşandı.

ÜZÜLMEK İSTEMİYORUM

Orhan Gencebay MKM’den ayrılırken kendisinden görüş almak isteyen gazetecileri korumalarla engellemeye çalıştı. Gencebay basının, ''Korumalara bu talimatı siz mi verdiniz?'' diye sorması üzerine ''Kesinlikle ben bunlardan haberdar değilim, bilmiyorum ve üzülmek de istemiyorum. Ama herkesin bir görevi vardır ve bu görev kutsaldır, arabama binip evime gidiyorum'' dedi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla