Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2007, 11:47   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Samet Aybaba'dan Adnan Aybaba'ya İlginç Sözler

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, spor yazarı kardeşi Adnan Aybaba’nın kendisine zarar verdiğini söyledi

“Görüşmüyorum bile”
Bursaspor dergisinin kasım sayısına verdiği röpörtajda birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan Samet Aybaba, spor yazarlığı yapan kardeşi Adnan Aybaba için, “Benim için şanssızlık. Adnan futboldan hiç anlamaz. Futbolculuk döneminde üst düzey takımlarda oynamadı. Sonra bu işe soyundu. Başlarken ona bir sürü futbol kitabı önerdim. Hiçbirine bakmadı. “Bu işi yapma maaşını ben vereyim” dedim. Konuşmalarıyla bana büyük zarar veriyor. Kendisiyle pek görüşmüyorum” şeklinde konuştu.

“Lig çok kötü geçiyor”
Samet Aybaba, Türkiye’deki en başarılı 3-4 teknik adamdan birisi olduğunu belirterek, Bursaspor’daki önceliğinin kaliteli futbol olduğunu söyledi. Fortis Türkiye Kupası’nda final oynamak istediklerini ifade eden Aybaba, Bursaspor dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çok kötü bir lig geçirdiklerini ifade eden Aybaba, “Futbol adına bir şeyleri yapamadığınız sürece ligden bir şey bekleyemezsiniz. Daha kaliteli oyuncu yetişemez.Çok maç izliyorum. Tarihimizin en kötü liglerinden birini oynuyoruz” dedi.

“Oyuncuları yorgun buldum”
Aybaba, “Önceliğimiz iyi futbol. İyi futbol olduğu sürece bir maç, iki maç kaybedebilirsiniz. Bu problem değil. Sergilediğiniz iyi oyun, şehre, taraftara iyi bir şeyler verir. Bu takımın iyi noktalara geleceğine herkes inanır. Bursaspor’u bu yıl hiç çıplak gözle izlemedim. Geldiğimde oyuncuların yorgun olduğunu gördüm. İyi sonuç alınmamasının bunda büyük etkisi var. Futbolcular biraz bıkkın ve bezgin. Çok sayıda sakat var. Buna karşın iyi futbolcular, çok yetenekli gençler var” diye konuştu. > Refik Fidan-Bursa (İHA)

“Hedef Türkiye Kupası”
Türkiye Fortis Kupasının kendileri için bir hedef olduğuna dikkat çeken Aybaba, “Her teknik adam her zaman takımı kupada final oynasın ister. Bizim için de farklı değil. O maçlara ayrı konsantre olacağız, lige ayrı çalışacağız. Tabii ki insanlar hedeflerini koyar ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yapar. Ama bu hedefi yakalama yolunda bir sürü yan faktör var. Aynı hedefe oyuncunun, yönetimin, taraftarın kilitlenmesi, maçlarda oyuncuların daha iyi konsantre olması gibi etkenler mevcut. Bunları bir araya getirirseniz Bursasspor final oynar. Bu parçalardan biri eksik olursa işiniz zorlaşır” diye konuştu.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla