Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-11-2007, 20:14   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Federer muhteşem bitirdi

Federer muhteşem bitirdi

18 Kasım, 2007 13:01:00 (TSİ)

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Federer üst üste beşinci Masters Cup finalinde dördüncü kez kupayı aldı







Erkekler tenisinin bir numarası Roger Federer, sezonun kapanış turnuvası olan Masters Cup'ın finalinde David Ferrer'i yenerek şampiyon oldu.

Federer, yılın en iyi sekiz tenisçisinin mücadele ettiği Masters Cup'ı son beş yılda dördüncü kez kazanmayı başardı.

Dünyanın bir numarası, Masters Cup'ta ilk kez mücadele eden David Ferrer'i 6-2, 6-3, 6-3'lük setlerle yenerek bu yıl sekizinci, kariyerinin 53'üncü tekler turnuvası şampiyonluğuna ulaştı.

İsviçreli tenisçi, Şangay'ın QiZhong Stadı'nda 15 bin kişinin izlediği ve bir saat 38 dakika süren finalde baştan sona üstün bir oyun sergiledi. Rakibinin servisini altı kez kıran Federer, bitirici vuruş (winner) istatistiğinde 30-10 gibi ezici bir hakimiyet kurdu.

Ilie Nastase (4), Ivan Lendl (5) ve Pete Sampras'tan (5) sonra Masters Cup'ı en az dört kez kazanan tenisçiler listesine giren Roger Federer, Ferrer ile oynadığı sekizinci maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Tenis tarihinde bir sezon içinde 10 milyon dolardan fazla para ödülünü kazanan ilk isim olan Federer, 2004, 2005 ve 2006'dan sonra 2007'yi de dünyanın bir numarası olarak kapattı. Bu alanda rekor üst üste altı sezonu bir numara olarak bitiren Sampras'ta.

Kariyerindeki en parlak yılı geride bırakan 25 yaşındaki Ferrer, ATP klasmanında sezonu beşinci sırada kapatacak. İspanyol tenisçi, beş tekler turnuvası şampiyonluğundan üçünü bu yıl elde etti.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla