Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2007, 16:00   #6
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.KEFAL
Sonbahar, Kış ve İlkbahar'da çok lezzetlidir. Kefalin buğulaması ve pilakisi çok güzel olur. Bir kefal türü olan haskefalin kurutulmuş yumurtaları çok aranan bir deniz ürünü, bir mezedir. Sarı kulak kefalin tavası ve fileto ızgarası da yapılır. Kefal alırken çok dikkat etmek, tercihan tanıdık balıkçıdan almak gerekir. Çünkü kefal kirli ve bulanık suları çok sever ve buralarda diğer balıklar yaşamazken o yaşar. Örneğin İzmir Körfezi'nde diğer balıklar yaşamazken kefal bol miktarda bulunmaktadır. Bu gibi sularda yakalanmı kefal insan sağlığı için büyük tehlike arzeder.



Click the image to open in full size.KILIÇ
Türkiye'mizi çevreleyen denizlerde artık nadir görülen çok lezzetli bir balık türüdür. Her mevsimde yenebilen kılıçın en lezzetli zamanı Eylül-Şubat arasıdır. Bu balık en güzel defne yaprağıyla pişirilerek olur. Izgarası ve kağıt kebabı da yapılır.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla