KIRLANGIÇ
Bütün denizlerimizde bulunan kırlangıç ortalama 2530 cm olup nadiren 75 cm'ye kadar olanlarına da rastlanmaktadır. Kırlangıç ızgara ve tavaya uygun değildir. Buğulaması, özellikle çorbası çok lezzetli olur. Halanmı kırlangıçın ayıklanmı etleri mayonezli veya zeytinyağlimon sıkarak soğuk olarak ta meze olarak lezzetle yenebilir.
İSKORPİT, ADABEYİ
Kırlangıçtan bahsedince iskorpit ve adabeyini atlamak olmaz. Her ne kadar aynı familyadan olmamakla beraber etleri ve uygun oldukları yemekler açısından çok benzerlik gösterirler. İskorpit bütün denizlerimizde, adabeyi ise genelde Ege'de bulunur. İskorpitin sırt dikenleri zehirlidir. Bu nedenle balıkçıya ayıklattırılmalıdır. Buğlaması mükemmeldir.