Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2007, 09:30   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
1. Türkiye Av ve Yaban Hayatı Sempozyumu

Click the image to open in full size.


Değerli Avcılar ve Doğa Dostları,
Sizleri Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun öncülüğünde ve Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliği ile 17-20 Nisan 2008 tarihleri arasında, Antalya Side’deki Sueno Hotels Beach’de düzenlenecek olan 1. Türkiye Av ve Yaban Hayatı Sempozyumu ve Sektörel Sergisi'ne davet etmekten mutluluk duymaktayız.
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun amacı, Türkiye’de avcılık ve yaban hayatı konusunda eksikliği hissedilen bilimsel altyapının hazırlanmasına katkı sağlamak; ülkemize uygun çağdaş, bilimsel ve sürdürülebilir bir avcılık örgütlenme modelinin geliştirilmesi ve uygulanabilir hale getirilebilmesi için çaba göstermektir. Bu sempozyumda, uluslararası platformlarda avcılık ve yaban hayatı ile ilgili bilgi ve deneyim sahibi olan kişi ve kuruluşların katılımıyla, belirlenen konular çerçevesinde, Türkiye’de avcılığın ve yaban hayatının durumu ve gelişimi değerlendirilecektir.
Yurt dışında yapılan bu tür sempozyumlar, avcıların buluşmaları, bilgi paylaşımında bulunmaları, av ve yaban hayatı deneyimleri konusunda tartışmaları için olanak sağlamaktadır. Yaban hayatını başarıyla yönetebilen gelişmiş ülkelerde, avcıların doğaya en büyük katkıyı sağlayan kesim olduğu bilinmektedir. Avcılar doğanın içinde olan, onu en içten hisseden insanlar olarak her zaman öne çıkmışlardır. Ülkemizde de yaban hayatına duyarlı örgütler ile avcılarımızı ortak projelerde buluşturacağımız bu sempozyumun bir ilke imza atacağına olan inancımız tamdır.
Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile avcılık ve yaban hayatı ile ilgili kesimlerin bir arada bulunacağı sempozyumda; avcıların yanında, üniversiteler, uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve Bakanlık arasında bilgi paylaşımı olanağının yaratılması hedeflenmektedir. Sempozyum çerçevesinde düzenlenmiş olan kurslar, ihtiyaç duyan avcılarımızın avcılık eğitimi, trofe ölçümü, av rehberliği, av köpeği yarışma hakemliği gibi alanlarda bilgi edinmelerini ve sertifika almalarını da amaçlamaktadır.
Baharın sunduğu eşsiz ortam ve dinamizmle ilk sempozyumumuzda birlikte olmak, sesimizi duyurmak, avcılık ve yaban hayatına gönül vermiş tüm tarafları bir araya getirerek, onların Akdeniz’in sıcaklığı içinde avcılık ve yaban hayatımız için yeni bir dönemi başlatmalarını sağlamak en büyük temennimizdir.
Organizasyon komitesi olarak sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağız.


Latif Aral ALİŞ

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı



Konu Pritt tarafından (27-11-2007 Saat 09:31 ) değiştirilmiştir..
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla