Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2007, 16:46   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow TRT'de 3 bin kisi isten Cikarilacak

TRT'DE 3 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK
07.12.2007 15:06:00

Star Gazetesi'ne konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin TRT kadrosundaki 8 bin personeli 5 bine düşürüleceğini söyledi.
İbrahim Şahin'in planları şöyle: “1. Emekliliğe hak kazanmış bin 500- 2 bin kişinin emekli olabilmesi için teşvik edici düzenlemeler düşünülüyor. Bunun için kaynağa ihtiyaç var. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın tavrına göre proje şekillendirilecek.
2. Yaklaşık bin- bin 500 kişi başbakanlık bünyesinde oluşturulan ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlardan personel aktarımının yapıldığı havuza gönderilecek. Havuz tercihi, kurumun ihtiyaçları ve hedeflerine göre yapılacak.
3. Yaptıkları iş ve uzmanlık alanlarına göre kimi personel de başka bakanlıklara doğrudan kaydırılacak. Mesela, sanatçıların Kültür Bakanlığı’na transferi söz konusu olabilir. Yani, 8 bini aşkın personele sahip TRT’de bu operasyon yapılabilirse kadro 5 binin altına düşebilir. " Şahin TRT'nin yayın politikası hakkında ise şunları söyledi: "Mesela bizim spor programımız çok izleniyor. Talimat verdim, ‘ Daha iyisini yapmak için neye ihtiyacınız varsa söyleyin.’ Eskiden Zara’nın programları hem kaliteli hem izlenen bir programdı. Belki tekrar Zara’ya teklif götüreceğiz veya aynı kalite başka bir program yapacağız. Türk Sanat Müziği’ne hak ettiği değeri vereceğiz. Haberlere de öyle. Geçenlerde Filipinler karıştığı zaman hemen devreye girdim, oraya ekip gönderttim. Habercilik rekabetini arttıracağız, artık biz daha fazla sahada olacağız." Star Gazetesi'ne konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin TRT kadrosundaki 8 bin personeli 5 bine düşürüleceğini söyledi.


Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla