Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 21:46   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow ''turkısh delıght'' yıkıldı ...

Teknik Üniversite bahçesindeki heykel sergisinde, heykeltıraş Olaf Metzel’in "Turkish Delight" (Türk Lokumu) adlı, başörtülü, ancak diğer uzuvları açık bir Türk kadını tasvir eden heykeli, Avusturya’daki Türk sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmişti. Heykelin sergilenmesi, Türkiye’de de büyük tepkilerle karşılanmıştı.

Bu sabah heykelin sergilenmesini protesto etmek için üniversite bahçesine giden Avusturya’da yaşayan Türkler, heykelin kimliği belirsiz kişilerce yıkıldığını gördü. Heykelin yıkıldığını haber alan üniversite yöneticileri ve polis, çevrede incelemelerde bulundu. Kimliği belirsiz kişilerce yıkılan heykel, üniversite yetkilileri tarafından kaldırılarak, kütüphane binasına götürüldü. Yetkililer, heykelin bulunduğu kaidede incelemelerde bulunarak, fotoğraf çektiler. Heykelin sergilendiği üniversitenin yöneticileri ve polis, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Dünyada, provokasyonu ön plana çıkaran çalışmaları ile bilinen heykeltıraş Metzel’in başı örtülü, ancak diğer uzuvları açık Tük kadınını temsil eden heykeli dün tepkiyle karşılanmıştı. Viyana Teknik Üniversite öğrencisi Vedat Bayraklı okulunda sergilenen heykele tepkisini, "Bu çirkin heykelin buradan kaldırılması için Viyana’daki Büyükelçilik yetkililerinin bir an önce harekete geçmesini istiyorum. İnsanların değerlerine hakaret ediyorlar." şeklinde dile getirmişti.

Yazılı bir açıklama yapan Avusturya Türk Federasyonu Başkan Yardımcısı Feyzullah Andak da, "Bu çirkin heykelin ne amaca hizmet ettiğini bilmiyoruz. Ama hoş bir şey olmadığını biliyoruz. Bizi de üzdüğü bir gerçektir. Avusturyalı yetkili makamlardan heykelin bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz." dedi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.

Konu Meric tarafından (08-12-2007 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir..
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla